Profiel
Team Jumbo-Visma kent probleemloze ouverture in Critérium du Dauphiné

Team Jumbo-Visma kent probleemloze ouverture in Critérium du Dauphiné

Team Jumbo-Visma is de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné goed doorgekomen. Op het heuvelachtige parcours rond Issoire ging de overwinning naar de vroege vluchter Brent van Moer.

Vanuit de start kregen vier vluchters een vrijgeleide van het peloton. Team Jumbo-Visma hield de kopmannen uit de wind en nestelde zich van voren wanneer dat nodig was. Op de laatste klim reed Van Moer solo weg van zijn medevluchters, om aan de aankomstlijn zijn handen in de lucht te mogen steken. De kopmannen van Team Jumbo-Visma finishten in het uitgedunde peloton en kenden een probleemloze dag.

"We zijn hier deels om de Tour voor te bereiden, maar ook om te kijken waar onze renners op dit moment staan."

Ploegleider Grischa Niermann

“Het doel was om deze etappe goed door te komen en geen tijd te verliezen”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “Sepp en Steven zijn in het peloton over de finish gekomen, dus dat is goed gelukt. We hebben weliswaar met Timo Roosen best een snelle man bij ons, maar voor hem was deze etappe te lastig. Dat zat er wel in.”

Kruijswijk liet zich in de finale even van voren zien, naast de mannen van Ineos. Een teken dat de Brabander goed in zijn vel steekt. “De meeste jongens komen uit trainingen, dus het is weer even wennen aan het koersen in een peloton”, vervolgt Niermann. “We zijn hier deels om de Tour voor te bereiden, maar ook om te kijken waar onze renners op dit moment staan. Het moge duidelijk zijn dat we hopen met de beteren in koers mee te kunnen doen, ondanks dat we niet de topfavoriet zijn. Morgen weten we wat dat betreft al meer”, doelt Niermann op de zware rit die dan op het programma staat.

Gerelateerde updates