Team Jumbo-Visma kan niet meesprinten in tiende etappe Giro

Team Jumbo-Visma kan niet meesprinten in tiende etappe Giro

Team Jumbo-Visma is er niet in geslaagd mee te sprinten voor de overwinning in de tiende etappe van de Giro d’Italia. David Dekker en Dylan Groenewegen konden het hoge tempo op de paar beklimmingen onderweg niet volgen.

In de kortste rit in lijn van deze Ronde van Italië reed er al snel een kopgroep van vijf renners vooruit. In de beginfase van de etappe controleerde wegkapitein Paul Martens de wedstrijd. Mede door het werk van de Duitser kreeg de vlucht van de dag niet veel meer dan drie minuten voorsprong.

Nadat enkele andere ploegen de controle over namen, schoot het tempo de hoogte in richting de beklimming van vierde categorie. Op ongeveer vijftig kilometer van de streep moesten Dekker en Groenewegen toen de rol lossen. De Nederlandse sprinters konden in het vervolg van de etappe geen aansluiting meer vinden bij het uitgedunde peloton.

In de slotfase probeerde Jos van Emden nog weg te komen uit het peloton. Door de hoge snelheid lukte het de tijdrijder niet om weg te geraken. Peter Sagan wist de etappe te winnen. Van Emden George Bennett, Koen Bouwman en Tobias Foss eindigden in dezelfde tijd als de dagwinnaar.

"Dit is helaas het doemscenario dat zich uiteindelijk voltrekt."

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen spreekt van een gemiste kans. ‘We hadden vooraf meerdere scenario’s voorspeld. Ook met dit scenario hadden we rekening gehouden. Dit is helaas het doemscenario dat zich uiteindelijk voltrekt. Tot aan de heuvelzone verliep alles goed. Daarna versnelde Bora en moest Dylan eraf. We hebben vervolgens nog geprobeerd om met David de beklimming te overleven, maar ook hij kon het tempo helaas niet volgen. Het parcours van vandaag was erg verraderlijk. Het is een gemiste kans, maar we hebben er als ploeg alles aan gedaan om onze sprinters in het peloton te houden en in stelling te brengen. Verder zijn al onze renners in orde. Na tien dagen koers zal iedereen blij zijn met de eerste rustdag. Daarna kunnen we met frisse moed beginnen aan de resterende anderhalve week.”

 / 

Gerelateerde updates