Shop
Team Jumbo-Visma imponeert in Italiaanse wind op weg naar Brindisi

Team Jumbo-Visma imponeert in Italiaanse wind op weg naar Brindisi

Team Jumbo-Visma heeft in de zevende etappe van de Giro d’Italia een prima indruk achtergelaten. De geel-zwarte formatie toonde zich nadrukkelijk in de verraderlijke Italiaanse wind en bracht kopman Steven Kruijswijk zonder veel problemen naar de streep in Brindisi. De etappe eindigde uiteindelijk in een massasprint.

In de korte etappe vanuit Matera lag het gevaar voor waaiers op de loer. Team Jumbo-Visma nam samen met Deceuninck-QuickStep het initiatief om het peloton na amper zeven kilometer op de kant te trekken. Dertig renners bleven vooraan over met Kruijswijk, Van Emden, Pfingsten, Martin en Bouwman voor Team Jumbo-Visma. Alles kwam halverwege de etappe weer terug samen. In het vervolg van de etappe bleef de ploeg gespaard van valpartijen en werd Kruijswijk door de technische finale geloodst door Jos van Emden en Christoph Pfingsten.

Koen Bouwman is bezig aan een goede Giro in dienst van Kruijswijk. Hij zag een sterke ploeg. “Het was de hele dag koers, met waaiers en veel nervositeit. Iedereen wist dat het vandaag op de kant zou gaan, dus dan is het dringen voor posities. We zaten goed van voren en toen hebben we het initiatief genomen. Dat was hartstikke mooi. Het leek er even op dat we een hele goede zaak gingen doen voor het klassement. Dat lukte uiteindelijk niet. Dat is wel balen. Het belangrijkste is dat we geen tijd verloren hebben. De ploeg was vandaag heel sterk. De moraal is hoog en iedereen is goed in orde.”

Ploegleider Addy Engels zag dat net zo. “We wisten dat het op de kant zou gaan. Zo hebben we de etappe ook aangepakt. En we zaten waar we moesten zitten om het zelf op de kant te trekken. We zijn er vroeg aan begonnen. Dat leek ons het beste. Het was een prima actie, maar er was teveel samenwerking van achteren om het tot een goed einde te brengen. In etappes zoals vandaag prefereren we om het heft in eigen handen te nemen. Dat is altijd beter dan te moeten reageren op een scheve situatie. Je weet nooit wat er kan gebeuren. In de finale bleef er wel zijwind, maar niet genoeg om het nog eens op de kant te trekken. Wel bleef het erg nerveus en moesten we blijven opletten. Het was een stressvolle namiddag. Het is jammer dat we geen tijd hebben genomen op enkele concurrenten, maar ik ben trots op hoe we als ploeg gereden hebben. De ploeg is heel erg sterk en erg gemotiveerd. Dit geeft vertrouwen voor de rest van de Giro.”

 / 

Gerelateerde updates