Shop
Team Jumbo-Visma houdt zich in schaduw in vierde etappe Tour de Suisse

Team Jumbo-Visma houdt zich in schaduw in vierde etappe Tour de Suisse

Team Jumbo-Visma heeft in de vierde etappe van de Tour de Suisse geen ereplaats weten te behalen. In de eindsprint van een gereduceerd peloton trok Daryl Impey aan het langste eind.

Vanuit een broeierig Grenchen vertrokken de renners in oostelijke richting naar Brunnen voor een etappe van iets meer dan 190 kilometer. Drie renners vormden al snel de vlucht van de dag en kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Het peloton hield de marge binnen de perken en rekende het trio aan de voet van de Sattel, gelegen op vijftien kilometer van de meet, in.

Deze gecategoriseerde beklimming zorgde ervoor dat het peloton werd gehalveerd. Sam Oomen, Sepp Kuss en Pascal Eenkhoorn maakten namens Team Jumbo-Visma onderdeel uit van de voorste groep, al keerde die laatste pas op 2,5 kilometer voor het einde terug. Daarmee was de kans om voor dagsucces te gaan nagenoeg verkeken.

"We hebben geprobeerd om met Pascal voor een mooie uitslag te gaan, maar dat bleek net iets te lastig. Pascal werd net voor de top gelost, keerde vlak voor het einde terug, maar had niet meer de kans om op te schuiven. Hij heeft de Giro nog in zijn benen, dus het is niet vanzelfsprekend dat hij hier zomaar bij zit", aldus ploegleider Marc Reef.

Reef was desalniettemin zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. "We hebben Pascal, Sepp en Sam zo goed mogelijk proberen te positioneren richting de laatste klim. Met name Sepp en Sam maakten bergop een goede indruk. Dat is veelbelovend voor de komende dagen. Ons voornaamste doel is om Sepp en Sam in de komende etappes goed van voren te houden."

 / 

Gerelateerde updates