Shop
Team Jumbo-Visma houdt kruit droog in typische sprintrit Giro

Team Jumbo-Visma houdt kruit droog in typische sprintrit Giro

Team Jumbo-Visma heeft zich in de elfde etappe van de Giro d’Italia niet gemengd in de strijd om de dagzege. Op het biljartvlakke parcours tussen Santarcangelo di Romagna en Reggio Emilia waren de sprinters aan zet, terwijl de geel-zwarte brigade zonder kleerscheuren de finish passeerde.

In een rit zonder obstakels zagen twee Italianen hun kans schoon om de vlucht van de dag te vormen. Het duo kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten, maar werd op negentig kilometer van de aankomst alweer ingerekend door het peloton, dat zich leek op te maken voor waaiers. Deze kwamen er ondanks verwoede pogingen niet.

Nadat ook een poging van een eenzame vluchter in de kiem was gesmoord, moest een massasprint gaan bepalen wie er met de dagzege vandoor zou gaan. In de sprint, die werd gewonnen door Alberto Dainese, drukte Edoardo Affini zijn wiel als twaalfde over de streep. Alle andere mannen van Team Jumbo-Visma kwamen in dezelfde tijd over de meet.

"Op de eerste twee uur na was het een heel snelle etappe", vertelt Pascal Eenkhoorn na afloop van de rit. "In het peloton werd het op een gegeven moment stressvol vanwege eventuele waaiers, maar omdat de meeste teams dezelfde belangen hadden, brak het peloton niet in stukken. Zelf sprintte ik niet mee, want snelle etappes liggen mij minder dan sprinten na lastige etappes."

Morgen ziet Eenkhoorn meer kansen voor de ontsnapping, aangezien het peloton meerdere heuvels voorgeschoteld krijgt. "Het gaat lastig zijn om mee te zitten, maar dat is de uitdaging. Ik heb wel ambitie, maar eerst gaan we als ploeg het strijdplan bepalen."

 / 

Gerelateerde updates