Shop
Team Jumbo-Visma focust zich na lange dag in Vuelta op aankomende bergen

Team Jumbo-Visma focust zich na lange dag in Vuelta op aankomende bergen

Team Jumbo-Visma heeft etappe elf van de Vuelta a España zonder noemenswaardigheden besloten. De etappe mondde in Cabo de Gata uit in een massasprint.

Addy Engels zag dat zijn ploeg de dag goed doorstond. “Al lijkt het vanaf de zijlijn een eenvoudigere etappe dan het daadwerkelijk is geweest. Het was een lange etappe van bijna tweehonderd kilometer in de Spaanse hitte. Ik heb veel renners in het peloton zien afzien. Dat zal zeker impact hebben in de komende dagen”, spreekt Engels.

Snel na de finish is de ploegleider met zijn gedachten al weer bij de dag van morgen. “De slotklim van morgen is lang en slopend. Het gaat opnieuw heel warm zijn en de etappe is ook weer lang. Het zal dus een andere slotbeklimming worden dan we tot nu toe hebben gezien in deze Vuelta.”

"Ik verwacht morgen wel iets bij de klassementsrenners"

Addy Engels

“Ik verwacht dat een groep vluchters zal strijden om de dagzege”, werpt Engels een blik vooruit. “Het controleren van de koers wordt steeds lastiger. Verschillende ploegen zijn al een aantal renners kwijt. Ik verwacht morgen wel iets bij de klassementsrenners. Die kansen die gaan komen moeten gepakt worden. Als de mogelijkheden er zijn moeten we die grijpen. Het weekend wordt ook heel zwaar, maar het is niet zo dat we bij voorbaat zeggen daar op te wachten.”

Gerelateerde updates