Profiel
Team Jumbo-Visma erkent meerdere in Van der Poel en moet genoegen nemen met ereplaatsen

Team Jumbo-Visma erkent meerdere in Van der Poel en moet genoegen nemen met ereplaatsen

Team Jumbo-Visma is op het NK wielrennen niet verder gekomen dan een bronzen medaille. Op het parcours op en rond de VAM-berg kwamen Timo Roosen, Pascal Eenkhoorn en Jos van Emden achter winnaar Mathieu van der Poel respectievelijk als nummer drie, vier en vijf over de meet.

De geel-zwarte brigade van ploegleider Arthur van Dongen startte met negen renners aan het kampioenschap. Vanaf de start werd er volop oorlog gemaakt in het peloton. De harde wind, de fikse regenbuien en de zwaarte van het parcours droegen daar aan bij. Meerdere keren probeerden de renners van Team Jumbo-Visma de aanval te kiezen, maar zij kregen echter nooit veel ruimte. De oppermachtige Van der Poel zette op ongeveer veertig kilometer van de meet een solo in en kwam alleen over de finish in het Drentse Wijster.

"Voor mij is het mooi om op het podium te staan."

Timo Roosen

“Het was een heel eerlijke koers. Het parcours was slopend en erg zwaar. We hebben alles gedaan om een overtalsituatie te creëren”, vertelt Roosen. “Er was weinig te doen aan Van der Poel. Pascal probeerde nog diverse keren om mee te gaan. Dat vond ik erg knap. We hebben alles geprobeerd, maar dit was het hoogst haalbare. Ik denk dat we onszelf niet heel veel kunnen verwijten. De beste heeft gewonnen, dat lijkt me duidelijk. Voor mij is het mooi om op het podium te staan. Op de laatste beklimming hebben we onderling uitgemaakt wie er derde zou worden.”

Ploegleider Van Dongen onderschrijft de woorden van zijn renner. “Van der Poel was geweldig. Hij is de meer dan verdiende winnaar.”

 / 

Gerelateerde updates