Team Jumbo-Visma doorstaat openingsetappe Catalonië zonder problemen

Team Jumbo-Visma doorstaat openingsetappe Catalonië zonder problemen

De openingsetappe van de Ronde van Catalonië is maandag zonder problemen verlopen voor Team Jumbo-Visma. In de 178 kilometer lange rit rondom Calella kwamen de beoogde klassementsrenners van het team veilig in het peloton over de streep.

De kopgroep van de dag bestond uit een viertal renners. Zij kregen van het peloton niet meer dan vijf minuten voorsprong. Op de zwaarste beklimming van de dag, de Santa Fe del Montseny, werd het tempo hooggehouden door een aantal ploegen met klassementsambities. Mede daardoor werd de laatste vluchter van die groep al op vijftig kilometer van de meet ingerekend.

De koerssituatie leende zich daarna voor nieuwe aanvallen. Onder anderen George Bennett en Chris Harper probeerden los te geraken van het peloton, maar het lukte hen niet vooruit te blijven. Een kwartet mocht uiteindelijk voor de dagzege gaan sprinten. Andreas Kron toonde zich de sterkste en zal in de tijdrit van morgen in de leiderstrui starten.

"Het is nu zaak dat we ons focussen op de tijdrit van morgen."

Merijn Zeeman

Dat Team Jumbo-Visma zonder al te veel inspanningen de eerste etappe is doorgekomen, stemde ook ploegleider Merijn Zeeman tevreden. “Het waren de andere ploegen die vandaag de controle in de wedstrijd voor hun rekening namen. In het begin van de koers was het BORA dat het peloton aanvoerde. Vervolgens besloot Movistar op kop te rijden en ging het tempo snel omhoog. Gelukkig is iedereen van onze ploeg in de eerste groep geëindigd en is de conclusie dat we deze eerste dag goed zijn doorgekomen. Het is nu zaak dat we ons focussen op de tijdrit van morgen en dat onze klassementsmannen een goede prestatie leveren.”

 / 

Gerelateerde updates