Profiel
Team Jumbo-Visma controleert elfde Vuelta-etappe met verve en behoudt rood

Team Jumbo-Visma controleert elfde Vuelta-etappe met verve en behoudt rood

Team Jumbo-Visma heeft de elfde etappe in de Vuelta a España met verve gecontroleerd. De geel-zwarte formatie reed een strak tempo op de slotklim waardoor aanvallen uitbleven. Uiteindelijk kwam Roglic in het bijzijn van zijn grootste concurrenten als tiende over de streep, op iets meer dan een minuut van ritwinnaar David Gaudu. De Sloveen behield daarmee de leiding in het algemeen klassement.

In de etappe met vijf beklimmingen werd er hard gereden vanuit het vertrek. Het duurde lang voordat een kopgroep de ruimte kreeg en uiteindelijk streed om de dagzege. Daarachter controleerde Team Jumbo-Visma de etappe. Door het strakke tempo van eerst Lennard Hofstede en daarna Jonas Vingegaard gebeurde er tussen de favorieten niets.

“We hadden de etappe goed onder controle,” aldus Roglic. “Toen Soler ten aanval trok, zijn we rustig gebleven en hebben we niet gepanikeerd. We zijn ons eigen tempo blijven rijden. Ik had op de slotklim iets meer aanvallen verwacht, maar ik denk dat iedereen schrik heeft voor de Angliru morgen. Ik verwacht daar wel de nodige aanvallen en vooral een man tegen man gevecht. Ik heb de Angliru nog nooit bedwongen, maar ik heb er vertrouwen in.”

De Deen Jonas Vingegaard reed een beresterke etappe en nam bijna de gehele slotklim voor zijn rekening. “Ik voelde me vandaag heel goed. Ik ben gewoon een tempo blijven rijden waarvan ik weet dat ik het lang kan volhouden. Omdat niemand ten aanval trok, ben ik blijven rijden. We hebben zeker niet alle kruit verschoten met het oog op de korte, maar zware dag van morgen.”

Gerelateerde updates