Shop
Team Jumbo-Visma completeert Giro met derde plaats Affini en drie man bij beste twaalf in klassement

Team Jumbo-Visma completeert Giro met derde plaats Affini en drie man bij beste twaalf in klassement

Team Jumbo-Visma heeft de Giro d’Italia beëindigd met een derde plaats voor Edoardo Affini in de afsluitende tijdrit. De Italiaan moest twaalf seconden toegeven op wereldkampioen Filippo Ganna. Voor Affini was het zijn derde podiumplaats in deze Giro nadat hij twee keer tweede werd in de tijdrit in Turijn en in Verona.

Tobias Foss reed in navolging van zijn Italiaanse ploeggenoot een prima tijdrit en klokte de twaalfde tijd. Daarmee stelde hij zijn negende plaats in het klassement veilig. George Bennett is als elfde geëindigd in de eindrangschikking en Koen Bouwman als twaalfde.

"Ik ga er alles aan doen om mij te blijven verbeteren en zeker ook in deze discipline. En wie weet kan ik Ganna dan een keer verslaan."

Edoardo Affini

Affini kon na afloop met een goed gevoel terugkijken op zijn eerste volledige Giro. “Ik ben erg blij met wat ik in deze Giro heb laten zien. Het is mijn eerste echte grote ronde en ik kan niet ontevreden zijn met twee tweede plaatsen en een derde plaats. Het was een heel mooie ervaring. Daarnaast heb ik mij elke dag volledig gegeven voor de ploeg, dus het beste was er ook wel vanaf vandaag. Ik heb nog een keer alles gegeven, maar Ganna is vooralsnog gewoon te sterk. Hij is niet voor niks de wereldkampioen. Ik ga er alles aan doen om mij te blijven verbeteren de komende jaren en zeker ook in deze discipline. En wie weet kan ik Ganna dan een keer verslaan.”

"Om nu al top tien te rijden in een grote ronde is een droom die uitkomt. Het geeft me veel vertrouwen voor de toekomst."

Tobias Foss

Foss, die net als Affini zijn eerste volledige grote ronde reed, was de ploeg heel dankbaar. “Het waren drie geweldige weken en een heel mooie ervaring. Ik wil de ploeg bedanken voor de kans en ook het vertrouwen dat ze mij gegeven hebben. En ook voor al het werk dat ze de afgelopen weken voor mij gedaan hebben. De mindset was echt goed en mooi om te zien. We hebben elke dag alles gegeven. Ik heb veel geleerd en er valt ook nog veel te leren naar de toekomst toe. Om nu al top tien te rijden in een grote ronde is een droom die uitkomt. Het geeft me veel vertrouwen voor de toekomst en het is ook een bevestiging dat we met het ontwikkelingsproces een stap in de goede richting gemaakt hebben.”

"Terugkijkend op de hele Giro hadden we vooraf andere doelstellingen, maar de ploeg heeft veerkracht getoond en snel omgeschakeld."

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen telde in Milaan zijn zegeningen. “Edo heeft vandaag alles gegeven om de etappe te winnen, maar het echte goede gevoel ontbrak. Dat is na drie weken hard werken voor de ploeg ook niet zo heel gek. Maar derde is gewoon prima. Ook de tijdrit van Tobias was prima. Dat hij als jonge gast negende eindigt in het klassement belooft veel goeds voor de toekomst. Terugkijkend op de hele Giro hadden we vooraf andere doelstellingen, vooral met George. Toen bleek dat dat niet ging lukken, heeft de ploeg veerkracht getoond en snel omgeschakeld. We hebben meegedaan voor ritzeges en in de bergen zaten we er continue goed bij. Dat zie je ook wel terug in het klassement met drie renners bij de eerste twaalf. Ik wil ook nog een compliment maken aan Koen. Hij heeft veel werk verricht voor de ploeg en wordt dan zelf nog twaalfde. Dat geeft nog maar eens aan welke stappen hij gezet heeft.”

 / 

Gerelateerde updates