Shop
Team Jumbo-Visma boekt sensationele overwinning in ploegentijdrit Vuelta Femenina

Team Jumbo-Visma boekt sensationele overwinning in ploegentijdrit Vuelta Femenina

Team Jumbo-Visma Women heeft op indrukwekkende wijze de ploegentijdrit in La Vuelta Femenina gewonnen. De geel-zwarte brigade legde het 14,5 kilometer lange parcours in Torrevieja als snelste af en hield Canyon//SRAM Racing één seconde achter zich. Anna Henderson kwam als eerste over de streep en gaat morgen van start in de rode leiderstrui.

Team Jumbo-Visma, met Henderson, Riejanne Markus, Marianne Vos, Amber Kraak, Eva van Agt, Noemi Rüegg en Coryn Labecki in de gelederen, schoot als een komeet uit de startblokken. Bij het eerste (en enige) tussenpunt zette de ploeg de snelste tijd neer en aan de finish verpulverde het de tot dan toe snelste tijd van Team Jayco AlUla.

Met een gemiddelde van 48,2 kilometer per uur zette de Nederlandse formatie de klok stil op 18 minuten en 3 seconden. Het bleek de winnende tijd te zijn, want alle resterende teams beten zich stuk op de tijd van Team Jumbo-Visma. Alleen Canyon//SRAM Racing kwam met een tijd van 18 minuten en 4 seconden nog dicht in de buurt.

"Winnen met het team is het beste gevoel wat er is"

Marianne Vos

"Het is fantastisch om op deze manier aan een grote ronde te beginnen", glundert Vos na afloop. "We hebben geprobeerd om er een steady en snelle tijdrit van te maken en dat is goed gelukt. Toen we in de hot seat zaten, werden we allemaal een beetje nerveus. We wisten niet waar onze tijd goed voor was. Een wedstrijd winnen met het team is het beste gevoel wat er is."

Vos, die morgen van start gaat in de bergtrui, hoopt het momentum zo lang mogelijk vast te houden. "Ons doel is om nog een etappe te winnen en daarnaast willen we kijken hoe ver we kunnen komen in het algemeen klassement. De komende dagen zijn vlak en dat biedt ons zeker mogelijkheden. Maar eerst gaan we van deze overwinning genieten."

 / 

Gerelateerde updates