Shop
Team Jumbo-Visma bij de les daags voor belangrijk weekend in Vuelta

Team Jumbo-Visma bij de les daags voor belangrijk weekend in Vuelta

Team Jumbo-Visma heeft in de slotfase van de dertiende etappe van de Vuelta a España een gooi gedaan naar de ritzege. De zwart-gele formatie schoof in de venijnige finale en groupe naar het front en trachtte te sprinten voor de podiumplaatsen. Primoz Roglic eindige uiteindelijk als negende omdat de sterke sprinters van het peloton zich niet in de luren lieten leggen.

Tot opwinding van een groot deel van het aanwezige publiek in finishplaats Montilla meldde Team Jumbo-Visma zich plots aan het front in de oplopende slotkilometer. De ploeg liet daarmee zien ambities te hebben voor de podiumplaatsen en de daarbij behorende bonificatieseconden. Omdat onder anderen dagwinnaar Mads Pedersen zich niet liet verrassen, leidde het initiatief van de ploeg van Roglic niet tot sportief gewin.

“Dit was een klassieke sprintersrit, maar dan wel eentje met een venijnige finale”, spreekt ploegleider Addy Engels na de finish. “Op een volledig vlakke aankomst hadden wij ons als ploeg niet aan het front gemeld. Vandaag zagen we een kleine kans en die wilden we met beide handen aangrijpen. De mannen brachten Primoz in een goede positie. Uiteindelijk bleken de echte pure mannen van de macht toch te sterk. Onze move was goed getimed. Als we het niet geprobeerd hadden, hadden we sowieso geen kans gehad op iets moois. De ploeg liet zich vandaag van zijn beste kant zien en dat is een goed teken.”

"De komende twee dagen worden wellicht beslissend voor het klassement"

Addy Engels

Daarmee trekt Team Jumbo-Visma de lijn van gisteren door. Engels zag dat zijn ploeg er langzaamaan doorheen komt. “Op de aankomst van donderdag omringden de mannen Primoz ook al uitstekend. Aan de vooravond van een belangrijk weekend is dat een goed teken. De komende twee dagen worden wellicht beslissend voor het klassement. Maandag op de rustdag zullen we de balans opmaken en kunnen we concluderen of dat inderdaad het geval was. Het lijkt erop dat alles op zijn plek begint te vallen. De mannen naderen hun vorm en degenen die pech hebben gekend, zijn zo goed als hersteld. Dat is een mooie opsteker richting een belangrijk weekend”, sluit Engels af.

Gerelateerde updates