Shop
Team Jumbo-Visma besluit succesvolle Ronde van Slowakije met derde plek Bouwman in algemeen klassement

Team Jumbo-Visma besluit succesvolle Ronde van Slowakije met derde plek Bouwman in algemeen klassement

Team Jumbo-Visma kan terugkijken op een succesvolle Ronde van Slowakije. Met ritoverwinningen voor Archie Ryan en Koen Bouwman wist de ploeg zich volop te tonen. In de slotrit kon Bouwman zijn achterstand in het algemeen klassement niet ombuigen in een voorsprong. De 28-jarige renner eindigde als derde in de rangschikking.

Ryan eindigde als zesde in het klassement van de Slowaakse rittenkoers. De twintigjarige Ier, normaliter uitkomend voor Jumbo-Visma Development Team, won daarmee het jongerenklassement.

Voorafgaand aan de laatste rit was er nog volop spanning in de strijd om de eindoverwinning. Bouwman begon de etappe met drie seconden achterstand op klassementsleider Cerny en met behulp van bonificatieseconden was die achterstand in theorie goed te maken. De spanning bleek echter van korte duur. “Onze plannen konden na de eerste tussensprint al de prullenbak in”, vertelt ploegleider Maarten Wynants. “Bij de eerste tussensprint pakte Cerny de volle buit. Koen pakte daar niets. Daarna hebben we op de eerste klim nog geprobeerd om aan te vallen, maar tevergeefs.”

"Het was de bedoeling om de jonge renners kansen te bieden. Die kansen hebben ze met beide handen aangegrepen."

Maarten Wynants

Uiteindelijk hield Team Jumbo-Visma zich koest en ging de zege naar een vroege vluchter. Wynants blikt na afloop terug op de afgelopen dagen in Slowakije. “Het was de bedoeling om de jonge renners kansen te bieden. Die kansen hebben ze met beide handen aangegrepen. Het is mooi om de ontwikkeling en de drive van deze jongens te zien. Voor Koen was het ook een mooie mogelijkheid om weer terug te komen in de koers na wat blessureleed. Terugkomen met een ritoverwinning en de derde plek in het klassement is heel goed.”

 / 

Okolo Slovenska / Tour de Slovaquie

Stage 4

Gerelateerde updates