Shop
Team Jumbo-Visma beperkt de schade in openingsrit Vuelta a España na lekke band Vingegaard

Team Jumbo-Visma beperkt de schade in openingsrit Vuelta a España na lekke band Vingegaard

Team Jumbo-Visma is als elfde geëindigd in de openingsploegentijdrit in de Vuelta a España. Ondanks de natte omstandigheden, vallende duisternis en een lekke band van Jonas Vingegaard wist de geel-zwarte brigade de achterstand op winnaar Team DSM-Firmenich tot ruim een halve minuut te beperken.

Onder kletsnatte omstandigheden vertrok Team Jumbo-Visma voor een teamchrono van 14,8 kilometer in de straten van Barcelona. Vlak voor het eerste tussenpunt kreeg Vingegaard te maken met een lekke band, waardoor de Deen genoodzaakt was van fiets te wisselen. De rest van de ploeg wachtte op Vingegaard - die samen met Primoz Roglic kopman van Team Jumbo-Visma is in deze Ronde van Spanje - waardoor kostbare tijd verloren ging.

Na een sterk tweede deel zette de Nederlandse ploeg de klok stil op 18 minuten en 2 seconden. Daarmee noteerde het team de elfde tijd. "Gezien de omstandigheden mogen we tevreden zijn met hoe we het gedaan hebben. Door de regen, het slechte zicht en de lekke band van Jonas kwamen we in een moeilijke situatie, maar ik vind dat we die goed hebben gemanaged", aldus Mathieu Heijboer, Head of Performance van Team Jumbo-Visma.

"Het doel was om hier doorheen te komen zonder onnodige problemen"

Primoz Roglic

"Het was nat en verraderlijk", vond Roglic. "Het is altijd balanceren tussen hard rijden en ook veilig blijven. Dat is gelukt en daar kunnen we dus blij mee zijn. Het doel was om hier doorheen te komen zonder onnodige problemen. Dit was de eerste van 21 ritten, we hebben er dus nog meer dan genoeg te gaan. Je kon hier de ronde niet winnen, maar wel verliezen."

Volgens Hongaars tijdritkampioen Attila Valter heeft de ploeg geen enkel risico genomen in de ploegentijdrit. "Het is jammer dat Jonas lek reed, maar al met al hebben we een heel goede tijdrit gereden", aldus Valter, die niet te spreken was over het (beperkte) licht. "Het was bijna nacht en enorm donker. Je zag bijna niets. Hier en daar had je wat straatverlichting die de weg oplichtte, maar op bepaalde stukken was het veel te weinig. Het doel was om iedereen veilig naar de finish te brengen en dat is gelukt."

 / 

La Vuelta Ciclista a España

Stage 1

Gerelateerde updates