Shop
Swinkels sprint naar nieuwe toptienklassering daags voor koninginnenrit Simac Ladies Tour

Swinkels sprint naar nieuwe toptienklassering daags voor koninginnenrit Simac Ladies Tour

Karlijn Swinkels is in de derde etappe van de Simac Ladies Tour opnieuw in de toptien geëindigd. In de sprint van de rit in en rondom Gennep legde de Nederlandse beslag op de negende plaats. Swinkels kon ondanks verwoede pogingen niet voorkomen dat de bergtrui van schouders wisselt.

De etappe kende zeker in het tweede gedeelte een razendsnel verloop. “Het was een supersnelle en hectische etappe”, vertelt Romy Kasper na afloop. “Wellicht was het voor de kijkers thuis niet de meest interessante etappe, omdat in veel gevallen niemand het heft in handen wilde nemen. De wind speelde vandaag ook een belangrijke rol. We moesten constant bij de les zijn om Karlijn goed van voren te houden. In het tweede deel van de etappe probeerden een aantal renners te ontsnappen, maar een massasprint was onafwendbaar. Daarin sprintte Karlijn naar een negende plek.”

"Het was een supersnelle en hectische etappe"

Romy Kasper

Kasper is op haar hoede voor de dag van morgen. “Dat gaat een hele zware koers worden. Ik zie het als een mini-variant van de Amstel Gold Race. Het is de hele dag op en af. Ik ben benieuwd naar het koersverloop. Als ploeg moeten we nog een concreet plan smeden. We zullen bekijken of we voor de aanval kiezen, of dat we ons op de vlakte houden met het klassement in het achterhoofd. Het zal een totaal andere rit zijn dan de afgelopen drie etappes.”

Gerelateerde updates