Shop
Swinkels schrijft sprintklassement Ronde van Valencia op haar naam

Swinkels schrijft sprintklassement Ronde van Valencia op haar naam

Karlijn Swinkels heeft het sprintklassement van de Ronde van Valencia gewonnen. De 23-jarige Nederlandse kwam in de afsluitende etappe als zevende over de streep.

In een attractieve openingsfase probeerde Teuntje Beekhuis met twee kompanen weg te rijden, maar zij slaagde niet in haar poging. Swinkels pakte na goed ploegenspel de punten bij de tussensprint en verzekerde zich daarmee van de eindzege in het sprintklassement. De enige beklimming van de dag, de Alto de l’Ornet, bleek niet zwaar genoeg om grote verschillen te veroorzaken. De koers eindigde in een massasprint.

"De teamprestatie die eraan ten grondslag ligt, is mooi om te zien."

Carmen Small

Ploegleider Carmen Small was blij de wedstrijd met een tastbaar resultaat af te sluiten. “We hebben ons netjes aan het plan gehouden. We wilden de tussensprint winnen met Karlijn en het team heeft het daar goed gedaan. De teamprestatie die eraan ten grondslag ligt, is mooi om te zien. Het kwam allemaal weer samen na de klim omdat de rensters nog dertig kilometer moesten afdalen. Het team deed voorafgaand aan de sprint een goede lead-out voor Karlijn. We hebben veel geleerd en zijn het seizoen goed begonnen. Er is wat werk te doen, maar het is altijd nuttig om te blijven verbeteren. Het is mooi dat Karlijn het podium op mocht en de kleuren van Team Jumbo-Visma heeft kunnen laten zien.”

Setmana Valenciana-Volta Comunitat Valenciana Fémines

Stage 4

Gerelateerde updates