Shop
Swinkels op podium na slotrit Festival Elsy Jacobs

Swinkels op podium na slotrit Festival Elsy Jacobs

Voor de rensters van Team Jumbo-Visma zit Festival Elsy Jacobs erop. In de slotrit wist Karlijn Swinkels een derde plek te bemachtigen. In het eindklassement finishte Swinkels als vijfde.

De slotetappe bestond, net als de rit van één dag eerder, uit een grote lus gevolgd door een aantal plaatselijke rondes. In deze plaatselijke ronde wachtte de rensters wederom een heuvelachtig parcours. Hier probeerden verschillende atleten een aanval te plaatsen. Zowel Swinkels als Anna Henderson konden zich in de debatten mengen. Het parcours was echter niet selectief genoeg; er kon geen enkele groep vooruit blijven.

Drie kilometer voor de streep leek de koers voor Team Jumbo-Visma in duigen te vallen toen Henderson betrokken was bij een val. Deze val zorgde voor een scheiding in het peloton. Swinkels zat aan de goede kant van de groep en kon met zich met een klein groepje losmaken. Uit deze kopgroep wist Ewers nog te ontsnappen en naar de zege te soleren. In de achtervolgende groep sprintte Swinkels naar een derde plaats.

"De meiden hebben het goed gedaan de afgelopen dagen"

Carmen Small

Race coach Carmen Small is positief over de prestatie van haar team. 
“Het was een goede dag voor ons. De meiden hebben voor zes gereden, terwijl we maar met vier waren. Ze hebben geen slag gemist en de hele dag van voren gekoerst. Karlijn had een superdag. Ze kon anderen het werk laten doen en een sterke sprint rijden. Het was jammer dat Anna viel in de finale, maar ze is gelukkig oké.”

Met één overwinning, één podiumplaats en Swinkels in de top vijf van het algemeen klassement, mogen de rensters van Team Jumbo-Visma tevreden terugkijken op het afgelopen weekend. 
“De meiden hebben het goed gedaan hier in Luxemburg. Het was een mooie koers, dus we mogen niet klagen en gaan gelukkig naar huis”, aldus Small.

 / 

Ceratizit Festival Elsy Jacobs

Stage 2

Uitslag
Klassement
1
Marta Bastianelli
UAE Team ADQ 06:12:31
2
Veronica Ewers
EF Education-TIBCO-SVB +00:00:09
3
Silvia Persico
Valcar - Travel & Service +00:00:16
6
Karlijn Swinkels
Team Jumbo-Visma +00:00:20
34
Anna Henderson
Team Jumbo-Visma +00:02:06
38
Jip van den Bos
Team Jumbo-Visma +00:03:12
43
Noemi Rüegg
Team Jumbo-Visma +00:04:17

Gerelateerde updates