Shop
Swinkels grijpt net naast overwinning in Veenendaal

Swinkels grijpt net naast overwinning in Veenendaal

Karlijn Swinkels heeft zich ijzersterk getoond in de Veenendaal - Veenendaal Classic. Ze reed een groot deel van de wedstrijd op kop, maar werd na een lange aanval in een ‘sprint-a-deux’ nipt geklopt.

Met een koers in eigen land was Team Jumbo-Visma gebrand zichzelf te laten zien. Al vroeg in de koers was er een kopgroep van negen rensters met Teuntje Beekhuis en Riejanne Markus. Nadat deze groep ingelopen werd, was het de beurt aan Swinkels. De Brabantse kreeg de Française Verhulst met zich mee.

Beide rensters werkte vervolgens goed samen en kregen een maximale voorsprong van tweeëneenhalve minuut. In het peloton probeerden verschillende ploegen het gat te dichten. Op tien kilometer was het gat tussen de kopgroep en het peloton nog slechts veertig seconden. Dankzij goed afstopwerk van de geel-zwarte Team Jumbo-Visma brigade, bleef Swinkels toch vooruit. Uiteindelijk moest een sprint de beslissing brengen na een natte, zware koers. In deze sprint was Verhulst nipt sneller en moest Swinkels genoegen nemen met een tweede plaats.

"Als je het moet uitvechten in de sprint, is het resultaat heel eerlijk"

Karlijn Swinkels

“Als je in de finale zit wil je het gewoon afmaken. De teleurstelling is er dus wel. Maar ik ben ook trots dat ik het podium heb weten te behalen en als ontsnapping weg hebben kunnen blijven. Ik hoopte eigenlijk dat er nog een groepje bij zou komen. De samenwerking met Verhulst was erg goed. We hebben beide continu gereden. Als je het moet uitvechten in de sprint, is het resultaat heel eerlijk”, vertelt een nuchtere Swinkels na afloop.

Race coach Marieke van Wanroij had haar atleten met een duidelijke taak de koers in gestuurd. “We wilden als team het spelletje spelen en de rensters onderling de communicatie laten doen. Dat gebeurde. Toen Karlijn de tweede keer vooruit kwam, bleek dat al de slag te zijn. Het verschil was groot genoeg om vertrouwen te hebben in Karlijn. Toen hebben we als team besloten alles op Karlijn te zetten. Dankzij knap teamwork kon Karlijn met vertrouwen van het team de finale spelen. Dat ze dan net verliest is jammer, maar we hebben als team gestreden.”

 / 

Gerelateerde updates