Shop
Strijdvaardige Markus trekt ten aanval in derde rit Women’s Tour, Labecki sprint naar derde plaats

Strijdvaardige Markus trekt ten aanval in derde rit Women’s Tour, Labecki sprint naar derde plaats

Coryn Labecki is in de derde etappe van de Women’s Tour naar een derde plaats gespurt. In de natte straten van Gloucester moest de Amerikaanse kopvrouw van Team Jumbo-Visma haar meerdere erkennen in Lorena Wiebes, die haar tweede etappezege op rij behaalde. Riejanne Markus toonde zichzelf door vrijwel de gehele dag in de aanval te gaan.

Al vroeg in de heuvelachtige derde etappe besloot Markus alleen ten aanval te trekken. De tijdrijdster fietste al snel een minuut voorsprong bij elkaar, maar het peloton onderhield ook een stevig tempo. Op de Engelse korte, maar steile heuvels hield Markus goed stand en kreeg ze halverwege de koers gezelschap van twee andere rensters.

Op de steile uitlopers van de Speech House-klim werd Markus opgepeuzeld door het aanstormende uitgedunde peloton met daarin ook Labecki. De samenwerking in de groep was niet optimaal, waardoor de achtervolgers met daarin Romy Kasper en Karlijn Swinkels ook nog konden terugkeren.

"Ik denk dat we als team heel sterk gereden hebben vandaag."

Riejanne Markus

Markus, die werd verkozen tot meest strijdlustige renster van de dag, was tevreden met haar prestatie. “We hebben de eerste twee dagen best wel pech gehad en daar baalden we goed van. Ik deelde ook mee in die pech en was wel toe aan verbetering. Voor deze rit hebben we tegen elkaar gezegd dat we er echt in wilde vliegen en vrijuit wilden gaan koersen. Het is mooi dat Coryn, nadat ik werd teruggepakt, alsnog in de sprint derde kon worden. Dat hebben we wel verdiend. Ik denk dat we als team heel sterk gereden hebben vandaag.”

 / 

Gerelateerde updates