Strijdlustige Van Aert strandt op achtste plek in Milaan-Sanremo

Strijdlustige Van Aert strandt op achtste plek in Milaan-Sanremo

Wout van Aert is in Milaan-Sanremo als achtste over de streep gekomen. De winnaar van de editie van twee jaar geleden oogde sterk op de Poggio, maar kon niet voorkomen dat Matej Mohoric er met de zege vandoor ging.

De traditionele kopgroep bestond uit acht renners en kreeg een maximale voorsprong van zes minuten. Jos van Emden nam de achtervolging voor zijn rekening. De Nederlander reed in de openingsfase tientallen kilometers op kop van het peloton. Op de beklimming van de Cipressa moesten veel renners de rol lossen en leek het spel op de wagen. Bij het opdraaien van de Poggio was het ook gedaan met de ambities van de vroege vluchters.

Tadej Pogacar trok ten aanval en Van Aert zat onmiddellijk op het wiel. Even later poogde de Sloveen een tweede én derde keer weg te komen, maar ook nu pareerde Van Aert de uitvalspogingen. Primoz Roglic reed eveneens attent van voren. Ook hem lukte het niet om weg te geraken uit het overgebleven groepje met favorieten. Nadat de top van de laatste beklimming van de dag was bereikt, kneep Mohoric ertussen uit. De Sloveen toonde zijn daalcapaciteiten en bleef buiten schot van de groep waar Van Aert trachtte de uiteindelijke winnaar terug te grijpen. Na de geleverde inspanningen was de tank leeg bij de Belgische renner van Team Jumbo-Visma.

"Als ik niet kan winnen, dan ga ik het liefst strijdend ten onder."

Wout van Aert

“Ik verspeelde veel energie bij de aanvallen van Pogacar”, erkende Van Aert na afloop. “Daardoor lukte het me niet om mee te zitten op het moment dat Mohoric aanging. Ik wist dat hij een gevaarlijke klant was. Je kunt hem geen tien meter geven, want dan is de vogel gevlogen. Ik koerste in de achtervolging om te winnen. Misschien waren anderen al bezig met een podiumplaats. Dat is natuurlijk hun goed recht. Ik denk niet dat we de koers op een andere manier hadden moeten aanpakken. Ik ben ontzettend blij met het werk dat de ploeg vandaag leverde. Als ik niet kan winnen, dan ga ik het liefst strijdend ten onder. Ik denk dat dat wel het geval is”, sloot de Belgisch kampioen af.

"De ploeg heeft uitstekend werk geleverd."

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen stak in Sanremo niet onder stoelen of banken dat de ambities hoog waren bij Team Jumbo-Visma. “Natuurlijk zijn we momenteel teleurgesteld. We reden tenslotte voor de overwinning. Achteraf gezien denk ik niet dat we onszelf iets kwalijk kunnen nemen. De ploeg heeft uitstekend werk geleverd. Vooraf stelden we een plan op en dat hebben alle renners goed uitgevoerd. Wout is een beetje teleurgesteld, maar hij is trots op de geleverde arbeid van zijn teamgenoten. Dat laatste gevoel overheerst.”

 / 

Gerelateerde updates