Shop
Strijdlustige Roglic geeft rode trui weg in Rincón de la Victoria

Strijdlustige Roglic geeft rode trui weg in Rincón de la Victoria

Primoz Roglic is de nieuwe nummer drie van de Vuelta a España. Een grote kopgroep mocht veel tijd pakken, waardoor Odd Christian Eiking de rode trui overneemt. De 31-jarige Sloveen en zijn ploeggenoot Sepp Kuss finishten na een hectische finale in de voorste favorietengroep.

Na een snelle openingsfase vormden 31 renners een kopgroep. Zij mochten onderling uitmaken wie er met de winst vandoor ging. In het peloton leek het rustig te blijven, totdat Roglic aanviel op de enige gecategoriseerde beklimming van de dag. De kopman van Team Jumbo-Visma pakte al gauw dertig seconden op zijn grootste concurrenten, terwijl ook Kuss goed standhield. Roglic leek vooruit te blijven, maar door een val in de technische afdaling finishte hij uiteindelijk in het bijzijn van zijn rivalen.

Roglic verklaarde achteraf geen grote schade te hebben opgelopen. “Ik had me beter gevoeld als ik niet was gevallen, maar ik ben oké. Het is competitie, dus zonder risico’s win je niet. Ik viel omdat ik te hard ging in de afdaling. De weg was glad.”

"We wisten dat het laatste stuk van de klim heel lastig was en Primoz wilde daar graag iets proberen"

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann was ondanks de val tevreden na afloop. “Het komt aan op de groep die wegrijdt, maar we waren blij dat we de trui konden afstaan. Daardoor hebben we onze krachten kunnen sparen en rustig kunnen controleren. We wisten dat het laatste stuk van de klim heel lastig was en Primoz wilde daar graag iets proberen. Het lukte goed, maar de schuiver in de afdaling was natuurlijk jammer. Hij lijkt helemaal oké, alleen bleef hij daardoor niet in zijn eentje voorop. Dat is geen ramp, maar het is wel een klein smetje op een hele goede dag voor ons.”

 / 

Gerelateerde updates