Shop
Strijdlustige Dumoulin achtste in koninginnenetappe Benelux Tour

Strijdlustige Dumoulin achtste in koninginnenetappe Benelux Tour

Een strijdlustige Tom Dumoulin is als achtste geëindigd in de koninginnenetappe van de Benelux Tour. Hij kwam in de achtervolgende groep op 42 seconden van ritwinnaar Sonny Colbrelli over de streep. Zijn Limburgse provinciegenoot Mike Teunissen bekleedt met nog een etappe te gaan de negende plaats in het algemeen klassement.

In de etappe naar Houffalize liet Dumoulin zich nadrukkelijk zien. Hij trok in de finale meerdere keren bergop ten aanval, maar kreeg het gat naar de ontsnapte Colbrelli niet gedicht. Hij mengde zich vervolgens niet in de sprint voor de tweede plaats.

Ploegleider Arthur van Dongen kijkt met een positief gevoel terug op de etappe. “We hebben volgens plan aanvallend gekoerst. De jongens hebben Tom en Mike goed afgezet in de finale. Tom heeft een paar keer aangevallen, maar kon net niet de oversteek maken naar een superieure Colbrelli. Desalniettemin heeft hij een uitstekende etappe gereden. Het geeft vertrouwen en moraal naar morgen en zeker naar de wedstrijden die nog komen. Mike heeft goed standgehouden in de tweede groep en zijn top tien in het klassement weten te behouden. Jammer genoeg is Timo ten val gekomen. Hij heeft de etappe wel uitgereden, maar hij was normaal een derde pion in de finale die we nu kwijt waren.”


Morgen eindigt de Benelux Tour met de traditionele etappe naar Geraardsbergen. Van Dongen ziet zeker kansen. “Met Tom en Mike hebben we renners die om de etappezege kunnen meedoen. Het wordt een pittige etappe, maar met die twee gaan we zeker meedoen. En hopelijk doen we dan ook in het klassement goede zaken.”

Gerelateerde updates