Shop
Strand Hagenes soleert naar etappezege in Oberösterreich Rundfahrt

Strand Hagenes soleert naar etappezege in Oberösterreich Rundfahrt

Per Strand Hagenes heeft op straffe wijze de tweede rit van de Oberösterreich Rundfahrt gewonnen. De jonge Noor van Jumbo-Visma Development Team wist in de slotfase te ontsnappen en het uitgedunde peloton voor te blijven.

In de tweede rit stond de renners een pittig parcours te wachten. Met vele heuvels werd het een ware afvalkoers. In de finale wist Strand Hagenes te ontsnappen en na een solo van twee kilometer kwam hij als winnaar over de streep.

De Noor kijkt terug op een sterke koers van zijn teamgenoten. “Voordat we de lokale ronde opdraaiden, was er een lastige klim. Daar bleven maar vijftig renners over. Onze ploeg was compleet en dat was heel sterk. Op de lokale ronde werd er hard gereden en aangevallen. Het plan was dat Johannes op de laatste klim een gat voor mij zou laten vallen. Op de klim zelf raakten we ingesloten, dus hebben we het na de klim weer geprobeerd. Vervolgens ben ik vol gedemarreerd en kwam ik weg. Ik ben heel blij om hier de overwinning te pakken.”

Het is voor Strand Hagenes zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat de regerend wereldkampioen bij de junioren eerder al de laatste etappe van Le Triptyque des Monts et Châteaux op zijn naam wist te schrijven.

Strand Hagenes, die in 2024 overstapt naar het World Tour-team van de Nederlandse ploeg, bezorgt Jumbo-Visma Development Team de derde seizoenszege.

Gerelateerde updates