Shop
Sterke zevende plaats voor Henderson na pech in Dwars door het Hageland

Sterke zevende plaats voor Henderson na pech in Dwars door het Hageland

Anna Henderson is als zevende gefinisht in de eerste vrouweneditie van Dwars door het Hageland. Ondanks vele valpartijen voor Team Jumbo-Visma Women kwam de Britse als zesde van het overgebleven peloton over de finish op de Citadel van Diest achter winnares Chantal van der Broek-Blaak.

Na ruim zeventig kilometer modderhappen op de Belgische gravelstroken koos Van der Broek-Blaak het ruime sop. Een uitgedunde groep met Henderson en Romy Kasper wist in de laatste vijftig kilometer het gat met de leidster niet meer te dichten.

“Vandaag was het vanaf het begin vol gas omdat iedereen vooraan wilde zitten voor de gravelstroken”, vertelt Henderson. “We hebben als team goed werk geleverd om als eerste de eerste gravelstrook op te draaien. Er waren veel crashes vandaag en het was super hectisch. Karlijn Swinkels, Romy Kasper en ik kwamen op verschillende momenten ten val. Aafke Soet heeft een zware inspanning geleverd om mij weer terug te brengen naar het peloton na een stomme val waarbij ik uitgleed over de modder. Romy heeft vervolgens geweldig werk geleverd om het overgebleven peloton bij elkaar te houden voor de finale. Ik ging vroeg aan op de klim naar de finish maar meer zat er niet in. Ik denk dat we trots kunnen zijn op onze teamprestaties gezien alle pech die we hebben gehad.”

Dwars door het Hageland

One day race

Gerelateerde updates