Shop
Sterke Vos sprint naar zege in Rucphen

Sterke Vos sprint naar zege in Rucphen

Marianne Vos heeft de wereldbekerwedstrijd in Rucphen op haar naam geschreven. In een spannende cross versloeg de 34-jarige Vos Lucinda Brand in de allesbeslissende sprint. De Nederlandse boekte voor de vierde keer een zege in Rucphen.

Marianne Vos schoot uit de startblokken en pakte meteen het initiatief in de koers. Van tevoren sprak Vos de verwachting uit dat het lastig zou worden om grote verschillen te maken. Haar verwachting kwam uit. Zes rensters bleven gedurende een lange tijd bij elkaar. In de voorlaatste ronde liet Vos de strijd ontbranden. De voormalig wereldkampioene viel aan en kreeg alleen Lucinda Brand en Denise Betsema met zich mee. Brand en Vos waren de sterksten en ondanks een klein pedaalfoutje in de finale won de renster van Team Jumbo-Visma met overmacht de eindsprint.

"Het is fijn om een koers te winnen in Nederland, ondanks dat er geen publiek aanwezig kon zijn."

Marianne Vos

Vos was content met haar overwinning. “Het was een erg snelle race en vooral hard tegen hard op het laatste stuk. Het was lastig om Lucinda te passeren. Zij zette ook goed druk richting de zandstrook. Toen ik haar na de balkjes voorbij wilde, schoot ik uit mijn pedaal. Het was daarna even zoeken en toen heb ik alles op alles gezet. Gelukkig kon ik het goedmaken en weer sprinten. Het is fijn om een koers te winnen in Nederland, ondanks dat er geen publiek aanwezig kon zijn.”

 / 

Gerelateerde updates