Shop
Sterke Roglic slaat dubbelslag op Lagos de Covadonga

Sterke Roglic slaat dubbelslag op Lagos de Covadonga

Primoz Roglic heeft een dubbelslag geslagen in de zeventiende etappe van de Vuelta. De kopman van Team Jumbo-Visma ging halverwege de rit mee in de aanval met Egan Bernal en wist op de steile slotklim naar Lagos de Covadonga weg te rijden van zijn medevluchter. Sepp Kuss eindigde knap tweede achter zijn ontketende kopman. Roglic heroverde de leiding in het algemeen klassement.

Diverse renners wilden vanaf de eerste kilometer weer een plekje bemachtigen in de vlucht van de dag. Het peloton liet dit echter niet toe en haalde voor de tweede beklimming van La Collada Llomena de laatste vluchter al terug. Op de klim demarreerde Egan Bernal met een attente Roglic die op het wiel volgde. De twee namen in de vallei, in regenachtige omstandigheden, het initiatief en begonnen met een ruime voorsprong aan de slotklim richting Lagos de Covadonga. Daar behaalde Roglic zijn derde etappezege van deze Vuelta en zijn negende seizoenszege.

"Misschien is dit wel mijn mooiste etappe in de Vuelta tot dusver."

Primoz Roglic

De olympische kampioen tijdrijden was in zijn nopjes met de zege. “Ik heb echt van deze rit genoten. Het was een perfecte dag voor mij en voor het team. Misschien is dit wel mijn mooiste etappe in de Vuelta tot dusver. Natuurlijk is het een risico om op dat moment in de aanval te gaan, maar ik wilde Egan gewoon volgen. We werkten daarna goed samen. Op de slotklim ben ik vol gas gegaan, mede door de geweldige steun van alle supporters langs de kant.”

“Morgen moeten we er weer staan”, vervolgde de tweevoudige eindwinnaar van de Vuelta over de loodzware bergetappe die morgen op het programma staat. “Ik sta er in het klassement nu goed voor, maar de voorsprong is nooit genoeg. We moeten scherp blijven en als team blijven rijden. Ik heb daar alle vertrouwen in.”

 / 

Gerelateerde updates