Profiel
Sterke Martens kan sprinters niet verrassen in openigsetappe Tirreno

Sterke Martens kan sprinters niet verrassen in openigsetappe Tirreno

Team Jumbo-Visma is zonder kleerscheuren door de eerste etappe van Tirreno-Adriatico gekomen. In de door een grote valpartij ontsierde massasprint, sprintte Pascal Eenkhoorn naar de tiende plaats. Mike Teunissen maakte na blessureleed zijn rentree in het peloton.

Paul Martens koos in de straten van de Italiaanse badplaats Lido di Camaiore voor de vroege vlucht. De Duitse wegkapitein van de Nederlandse World Tour-formatie hield het samen met medevluchter Simon Pellaud tot het ingaan van de laatste lokale ronde vol. De vijf andere medevluchters werden al eerder door het aanstormende peloton ingerekend.

"We hebben een ploeg zonder grote kopman, dus kunnen we attractief koersen."

Ploegleider Addy Engels

Ploegleider Addy Engels sprak na afloop over een goede dag voor zijn team. “Iedereen is gelukkig heelhuids over de streep gekomen. Het was een goede dag voor ons met Paul in de ontsnapping. Alleen was er geen goede samenwerking in de vlucht. Ze bleven met tweeën over, maar tegen dit peloton was dat bijna onmogelijk om tot de finish vol te houden. We hebben een ploeg zonder grote kopman, dus kunnen we attractief koersen. Dat hebben we ook gedaan.”

Teunissen is blij dat hij eindelijk weer een rugnummer op kon spelden. “Het doel was om Timo en Pascal naar voren te loodsen voor de sprint. Doordat ik achter de grote valpartij zat, bleef mijn rol vrij beperkt. Paul heeft zich goed van voren laten zien en een knappe etappe gereden. Het is een fijn gevoel om weer te kunnen koersen.”

Gerelateerde updates