Shop
Sterke Henderson toont zich opnieuw in ontsnapping Thüringen Ladies Tour

Sterke Henderson toont zich opnieuw in ontsnapping Thüringen Ladies Tour

Tijdens koninginnenrit van de Thüringen Ladies Tour heeft Anna Henderson zich opnieuw van voren getoond. Na haar sterke optreden in de eerste twee etappes zat ze vandaag wederom mee in de vroege vlucht, die pas in de laatste kilometer van de finaleklim werd ingerekend door het peloton. De Britse renster finishte uiteindelijk op ruim vijftig seconden van winnares Lotte Kopecky.

In de koninginnenrit rondom Dörtendorf werd vier keer de beroemde Hanka-Berg beklommen, een klim van 1,2 kilometer met een stijgingspercentage van acht procent.

"Ik wilde nog iets proberen in de finale, maar ik had gewoon geen goede benen meer."

Anna Henderson

"Er werd vandaag vanaf het begin snel en aanvallend gereden,” aldus Henderson. “Het plan was dat Romy en Karlijn voor de ontsnapping zouden gaan. Ik volgde één groep om ze te helpen herstellen, maar dit was toevallig net de groep die wegbleef. Tijdens de ontsnapping probeerde ik zoveel mogelijk energie te sparen voor de laatste beklimmingen. We hadden het bijna gehaald. Ik wilde nog iets proberen in de finale, maar ik had gewoon geen goede benen meer. Ik ben blij dat ik weer goed reed na de crash van gisteren."

Racecoach Lieselot Decroix: “We hebben een goede koers gereden. Na gisteren was ons plan om vol voor de aanval te gaan. Er werd slag om slinger gedemarreerd vanaf het begin van de koers. Ook door Romy Kasper en Karlijn Swinkels. Uiteindelijk reed er een groepje weg waar Anna bij zat. Bij het ingaan van de laatste ronde, de voorlaatste beklimming van de Hanka-Berg, gingen Kristen Faulkner en Anna er nog met z’n tweeën vandoor. Zes andere rensters van de kopgroep sloten zich even later weer aan. Jammer genoeg kwam ook het peloton aansluiten aan de voet van de slotklim.”

 / 

Gerelateerde updates