Profiel
Sterke binnenkomer Dekker met tweede plaats in openingsrit UAE

Sterke binnenkomer Dekker met tweede plaats in openingsrit UAE

David Dekker is bij zijn profdebuut tweede geworden in de openingsetappe van de UAE Tour. De renner van Team Jumbo-Visma moest in de sprint alleen zijn meerdere erkennen in landgenoot Mathieu van der Poel.

De eerste etappe was er een vol nervositeit. Vanuit het vertrek speelde de wind een grote rol en werd de koers op de kant getrokken. Na een kat- en muisspel reden er iets na half koers zesentwintig renners weg die streden voor de dagzege. Naast Dekker zat ook Chris Harper mee voor Team Jumbo-Visma. De Australiër werd achtste.

"Het doel was om voor de zege te gaan, maar het beste was er wel vanaf na een hele dag volle bak koersen"

David Dekker

“Het doel was om voor de zege te gaan, maar het beste was er wel vanaf na een hele dag volle bak koersen”, aldus Dekker. “Het verschil met Mathieu was duidelijk, dus dan kan ik niet ontevreden zijn met deze tweede plaats. In de finale was het vooral een kwestie van positie kiezen en behouden. We zaten voor de laatste twee kilometer wat ver, maar Chris heeft daar met een laatste inspanning nog goed werk geleverd door mij bij Mathieu in het wiel te krijgen. Het was een erg zware en snelle etappe en het brak meteen in waaiers. De samenwerking vooraan was heel goed. Ik denk dat het vooral kwam omdat het een mix was van sprinters en klassementsrenners en ook omdat er ploegen waren die met meer dan twee renners vertegenwoordigd waren. In de laatste kilometers probeerde Deceuninck-QuickStep nog de sprint te ontlopen, maar Chris heeft daar een aantal keren adequaat gereageerd op aanvalspogingen zodat ik mij op de sprint kon richten.”

"De tweede plaats van David is een prachtige binnenkomer als professional en dat in de WorldTour. Grote klasse."

Addy Engels

Ploegleider Engels kon met een goed gevoel terugkijken op een bewogen etappe. “Het was gelijk een hele nerveuze etappe met een vroege beslissing. De tweede plaats van David is een prachtige binnenkomer als professional en dat in de WorldTour. Grote klasse. We hadden met Chris ook een renner mee voor het klassement. Dat is voor ons ook prima. Natuurlijk hoop je altijd dat je met meer renners in de eerste waaier zit, maar kijkend naar de samenstelling van de groep en hoeveel ploegen de slag gemist hadden, dan kunnen we hier niet negatief over zijn.”

Gerelateerde updates