Profiel
Solide tijdrit biedt Teunissen perspectief voor slotetappe BinckBank Tour

Solide tijdrit biedt Teunissen perspectief voor slotetappe BinckBank Tour

Mike Teunissen staat na de tijdrit in de BinckBank Tour negende in het klassement, op een halve minuut van leider Mads Pedersen. In Riemst reed Teunissen een degelijke tijdrit. Hij gaf uiteindelijk zevenentwintig seconden toe op ritwinnaar Kragh Andersen.

Ploegleider Arthur van Dongen was niet ontevreden met de tijdrit van zijn kopman. “Mike heeft een prima tijdrit gereden. Hij heeft in het verleden laten zien dat hij dit soort korte, venijnige tijdritjes aankan. Het was een selectief parcours en je moest goed opletten in de bochten. Mike staat nog steeds in de top tien van het klassement en daar kunnen we zeker mee verder.”

Morgen eindigt de BinckBank Tour in Geraardsbergen na een mini-Ronde van Vlaanderen. Mike Teunissen sprintte vorig jaar naar een zesde plaats na de hele dag in dienst gereden te hebben van eindwinnaar Laurens De Plus. “Morgen wordt het heel lastig, met vier keer de Kapelmuur en finish op de Vesten. Het is een etappe die mogelijkheden biedt,” vervolgt Van Dongen. “Alles is mogelijk. We gaan er vol voor en hopen op een mooi resultaat. Mike voelt zich goed en hij wordt met de dag beter.”

 / 

Gerelateerde updates