Shop
Scheperkamp, Verbij en Snel winnen goud op Team Sprint: 'Extra mooi om het samen te doen'

Scheperkamp, Verbij en Snel winnen goud op Team Sprint: 'Extra mooi om het samen te doen'

De Nederlandse teamsprintmannen hebben op de tweede dag van de EK afstanden een fraai succes behaald. De ploeg, bestaande uit Team Jumbo-Visma-rijders Merijn Scheperkamp, Kai Verbij en Tijmen Snel, sprintte op het teamonderdeel naar een tijd van 1.19,71 en hield daarmee het Noorse drietal nipt achter zich.

Scheperkamp, Verbij en Snel, die voor het eerst met z'n drieën een Team Sprint reden, schreven met hun Europese titel geschiedenis. Het trio bezorgde Nederland namelijk de eerste Europese hoofdprijs op het onderdeel dat nog maar een paar jaar op het EK-programma staat. Hoewel het Nederlandse record van Dai Dai N'tab, Kai Verbij en Thomas Krol (1.18,18 gereden in Salt Lake City) ruim overeind bleef, mochten Scheperkamp, Verbij en Snel zich met een tijd van 1.19,71 wel het snelste Nederlandse team ooit in Thialf noemen.

Verbij, die al twee keer wereldkampioen werd op dit onderdeel, greep alweer zijn derde internationale titel op dit onderdeel, terwijl Scheperkamp en Snel bij hun EK-debuut meteen raak schoten. "Een teamonderdeel weegt misschien wat minder zwaar dan een individueel onderdeel, maar dit is zeker een mooi debuut", zei een tevreden Snel na afloop van de rit. Scheperkamp was het met zijn ploeggenoot eens. "Ik zeg altijd: een titel is een titel, dus als je hem wint, is dat gewoon heel mooi."

 / 

Het Nederlandse trio kende geen vlekkeloze start. Tijmen Snel, die door bondscoach Jan Coopmans de derde positie kreeg aangewezen, maakte na een paar passen een misstap, waardoor hij meteen in de achtervolging moest op zijn ploeggenoten. "Dat was jammer, want dat kostte me heel veel kracht. In de laatste ronde merkte ik dat dat zijn tol ging eisen", aldus Snel. "Maar ondanks het missertje heb ik het goed kunnen afmaken."

De tijd, de derde tijd ooit in Thialf gereden, bleek uiteindelijk net voldoende om de gouden medaille in de wacht te slepen. De Noren kwamen in de laatste rit 0,11 seconde tekort. "Supermooi om met je teamgenoten zo'n prijs op te mogen halen", glunderde Snel. "We zien elkaar elke dag, dus dan bouw je wel een bepaalde band op. Dat wij als teamgenoten en vrienden hebben gewonnen, maakt het extra mooi."

Gerelateerde updates