Shop
Scheperkamp, Verbij en Krol pakken brons op Team Sprint

Scheperkamp, Verbij en Krol pakken brons op Team Sprint

De Nederlandse mannen zijn er bij het WK Team Sprint niet in geslaagd hun wereldtitel te prolongeren. Merijn Scheperkamp, Kai Verbij en Thomas Krol eindigden bij het teamonderdeel als derde en moesten Noorwegen en Polen voor zich dulden.

"Als je naar onze individuele kwaliteiten kijkt, hadden we hem eigenlijk moeten winnen. We hebben gedaan wat we konden, maar het beste was er wel een beetje af", reageerde Krol, die zich vrijdag nog tot wereldkampioen sprint had gekroond. "Natuurlijk wilden we alle drie heel graag goud winnen, maar het was gewoon op. Bovendien was dit onderdeel ook geen prioriteit voor ons dit seizoen."

De Nederlandse formatie, met Scheperkamp als starter en Krol als slotrijder, klokte in de eerste rit een tijd van 1.20,81 en moest in de laatste rit toezien dat de Noren (1.20,01) en Polen (1.20,80) sneller waren. Het betekende een bronzen medaille voor de rijders van Team Jumbo-Visma. "Het is mijn eerste WK-medaille bij de senioren, dus dat is altijd leuk meegenomen", aldus Scheperkamp. "Maar ik had liever een andere kleur gehad."

Gerelateerde updates