Shop
Scheperkamp en Leerdam grijpen net naast World Cup-medaille in Beijing

Scheperkamp en Leerdam grijpen net naast World Cup-medaille in Beijing

Merijn Scheperkamp en Jutta Leerdam hebben op de eerste dag van de World Cup in Beijing net naast de medailles gegrepen. De sprinters van Team Jumbo-Visma eindigden op de 500 meter als vierde en kwamen respectievelijk twee duizendsten en één honderdste tekort voor een podiumplek.

Scheperkamp rekende in de vijfde rit af met de Italiaan David Bosa en mocht dankzij een tijd van 35,00 lang hopen op een plek bij de eerste drie. Junho Kim reed even later exact dezelfde tijd, maar na het bekijken van de duizendsten bleek de Zuid-Koreaan net iets sneller. De Japanners Wataru Morishige en Yuma Murakami waren met 34,72 en 34,82 de enige schaatsers die onder de 35 seconden doken.

"Ik sta hier met een lach, maar ik baal hier best wel van. Ik had heel graag op het podium willen staan", aldus Scheperkamp, die met gemengde gevoelens terugkijkt op zijn rit. "Het was goed, maar niet perfect. Ik reed bijvoorbeeld wat gehaast naar de binnenbocht toe. Ik moet zorgen dat ik meer m’n rust bewaar, zodat ik de bocht beter kan uitversnellen."

Ondanks het missen van een podiumplek merkt Scheperkamp, die vorige week vijftiende en elfde werd op het kortste sprintnummer, dat hij de stijgende lijn te pakken heeft. "We zijn weer een week verder en ik heb bovendien geen jetlag meer. De race van vandaag was nog niet zoals ik hem wilde rijden, maar ik bouw het elke week een stukje op. Daar ben ik blij mee."

Leerdam nipt vierde

Ook Leerdam miste op een haar na een podiumplek op de 500 meter. De Westlandse nam het in de laatste rit op tegen Kimi Goetz en trok na een spannende strijd nipt aan het kortste eind. Met een tijd van 38,01 kwam ze een tiende tekort voor de winst en een honderdste voor een podiumplek. Leerdam sprintte vorige week nog naar een podiumplek op de tweede 500 meter.

Antoinette Rijpma-de Jong en Thomas Krol kwamen op de 1500 meter niet in de buurt van het podium. Rijpma-de Jong werd met 1.57,32 zevende en Krol met 1.46,35 negende.

Gerelateerde updates