Shop
Schaatsers Team Jumbo-Visma trappen seizoen af in Inzell

Schaatsers Team Jumbo-Visma trappen seizoen af in Inzell

De schaatsers van Team Jumbo-Visma hebben het eerste internationale raceweekend van het nieuwe seizoen op een succesvolle manier afgesloten. In de Max Aicher Arena in Inzell toonde de ploeg van coach Jac Orie dat het op de goede weg is richting het World Cup Kwalificatietoernooi, dat van 28 tot en met 30 oktober in Thialf wordt verreden.

Hoewel de omstandigheden op de ijsbaan verre van optimaal waren, lieten de schaatsers van Team Jumbo-Visma zich niet uit veld slaan. Op de eerste dag zetten Dai Dai N’tab (35,34 op de 500 meter) en Thomas Krol (1.09,97 op de 1000 meter) de winnende tijd neer en op de tweede dag mochten Myrthe de Boer (40,11 op de 500 meter en 2.02,05 op de 1500 meter) en Antoinette Rijpma-de Jong (4.05,66 op de 3000 meter) zich de afstandswinnaars noemen.

Die laatste rekende in de slotrit van de 3 kilometer af met de Noorse Ragne Wiklund, die tijdens de Olympische Spelen nog een seconde sneller was dan Rijpma-de Jong. "Voor een eerste 3 kilometer ben ik hier gewoon heel blij mee. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar ik heb ook veel dingetjes gezien waar ik mee verder kan. Dit geeft een goed gevoel op weg naar het WCKT waar ik m’n eerstvolgende 3 kilometer rijd."

Dat de omstandigheden 'minder goed' waren, vond Rijpma-de Jong geen probleem. "Elk seizoen zijn er wedstrijden waar het ijs wat minder is, dus dat mag geen excuus zijn om niet het uiterste uit jezelf te halen. Ik wist dat de rondetijden niet makkelijk zouden komen, dus ik heb ook niet naar de rondetijden gekeken. Ik probeerde vooral technisch goed te rijden en me niet gek te laten maken door m’n tegenstander. Dat is goed gelukt."

De Boer, sinds dit seizoen uitkomend voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma, wilde niet te lang stilstaan bij haar (winnende) tijden. "Het belangrijkste is dat je wedstrijdritme opdoet en in de racemodus komt. Dat is gelukt", constateerde de 20-jarige Friezin tevreden. "In het begin van het seizoen rijd ik nooit superhard, dus dan is het fijn als je zo’n 1500 meter neerzet. Technisch moet het nog wel wat beter, maar hier kan ik zeker mee verder. Ik heb er vertrouwen in dat het bij het WCKT goed gaat komen."

Behalve de vrouwen kwamen ook de mannenallrounders vandaag in actie. Op de 1500 meter klokte Jordy van Workum (opleidingsploeg) een tijd van 1.49,76. Beau Snellink (1.50,38), Kars Jansman (1.51,54) en Jorrit Bergsma (1.53,13) waren de andere drie rijders van Team Jumbo-Visma.

De tijden van de eerste dag vind je hierboven.

Gerelateerde updates