Shop
Ryan behaalt eerste profzege in Ronde van Slowakije

Ryan behaalt eerste profzege in Ronde van Slowakije

Archie Ryan heeft de tweede etappe van de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. Met een machtige eindsprint in de lastige finale was de Ier zijn concurrenten te slim af. Daarmee behaalde Ryan, doorgaans koersend voor Jumbo-Visma Development Team, zijn eerste profzege.

Dat het met de vorm van Ryan wel goed zat, bewees de Ier onlangs in de Tour de l’Avenir. In het algemeen klassement van de Ronde van de Toekomst werd hij vierde in het shirt van de Ierse selectie. In Slowakije komt Ryan uit voor de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma.

“Ik ben echt heel erg blij met deze overwinning”, begint Ryan. “Het was een superzware rit vandaag. Het team was heel erg sterk op de beklimmingen. Ik moet mijn ploeg bedanken voor alle hulp vandaag.”

De laatste kilometer werd gekenmerkt door een pittig klimmetje over klinkers in het centrum van Banská Stiavnica. “Kasseien zijn normaal gesproken niet echt voor mij weggelegd. Gelukkig was de laatste klim steil genoeg en kon ik het verschil maken.”

"Ik ben echt heel erg blij met deze overwinning"

Archie Ryan

Ook ploegleider Maarten Wynants is enorm blij met de overwinning van Ryan. “Als je kijkt waar Archie vandaan komt, is dit een erg knappe overwinning. De afgelopen seizoenen had hij veel te maken met blessureleed. De laatste weken zagen we al dat hij goed in vorm was en deze overwinning is een mooie bevestiging daarvan.”

"Archie grijpt zijn kans en maakt het af, super!"

Maarten Wynants

Dat een renner van het Development Team zo’n zware rit in de Okolo Slovenska wint, vindt Wynants extra speciaal. “We rijden deze koers met een mix van profs en jongens van de opleidingsploeg. Dat is een hele bewuste keuze, om op die manier de jongens ervaring te laten opdoen. Als ze dan ook nog de kansen grijpen en het afmaken, is dat super. Een dikke pluim voor onze jongens." De etappezege van Ryan betekent de 43e overwinning van het seizoen voor de World Tour-ploeg van Team Jumbo-Visma.

 / 

Gerelateerde updates