Shop
Rüegg verovert nationale tijdrittitel in Zwitserland

Rüegg verovert nationale tijdrittitel in Zwitserland

Noemi Rüegg heeft zich gekroond tot Zwitsers kampioen tijdrijden in de beloftencategorie. De 21-jarige renster van Team Jumbo-Visma bleef op haar thuiswegen al haar concurrentes voor.

De Zwitserse tijdritkampioenschappen vonden dit jaar plaats in Steinmaur, waar de rensters in de brandende zon een rit van negentien kilometer moesten afleggen. Ruëgg, sinds dit seizoen uitkomend voor Team Jumbo-Visma, noteerde op het heuvelachtige parcours een tijd van 27 minuten en 38 seconden en reed daarmee naar de derde seizoensoverwinning van de Nederlandse vrouwenploeg.

Aan de finish was ze zeven seconden sneller dan Linda Zanetti, die kort na Rüegg over de streep kwam. "Ik ben hier heel blij mee. De nationale tijdritkampioenschappen waren echt een doel voor mij dit seizoen, dus dan is het supermooi als je wint. Natuurlijk moet je het altijd nog maar even doen, maar het verschil was gelukkig groot genoeg."

Voor Rüegg was de titel extra speciaal omdat het parcours van de tijdrit op zo’n vijf minuten rijden van haar huis lag. "Ik ken hier alle wegen en veel mensen, dus dat maakte het extra mooi. Het doel van vandaag was om niet te snel te beginnen, zodat ik op het einde nog wat over zou houden. Dat plan pakte goed uit, want in het tweede gedeelte kon ik nog wat versnellen."

Gerelateerde updates