Shop
Ruëgg valt net buiten top tien in Valencia

Ruëgg valt net buiten top tien in Valencia

Na een lastige etappe op de tweede dag van de Volta Comunitat Valenciana Fèmines, is Noemi Ruëgg op de elfde plaats geëindigd. De 20-jarige renster maakt in Valencia haar debuut voor Team-Jumbo-Visma.

Onder een aangename Spaanse zon werd de tweede rit van de Ronde van Valencia gereden. De etappe ging voortdurend op en af. De rensters kregen heel wat korte, stevige klimmetjes voor de kiezen en de rit bevatte ook een beklimming van eerste categorie, de Alto de Confrides. Pas in de nasleep van die beklimming, die in het begin van de etappe lag, kwam er een vlucht tot stand van vier rensters. Ze kregen een maximale voorsprong van een minuut. Met nog veertig kilometer te gaan werd die poging ongedaan gemaakt door een uitgedund peloton. Daarna volgden nog enkele aanvallen, waarna twee rensters maar net voorop konden blijven. Ruëgg finishte als elfde in een spurtend peloton.

Ploegleider Carmen Small was tevreden over de prestatie van Ruëgg. “Noemi is één van onze jongste renners, maar ze heeft hier een goed resultaat neergezet. Ze heeft een goede prestatie geleverd.”

Over de rest van de rit heeft Small gemengde gevoelens. “Ons doel was om met alle rensters de eerste beklimming te overleven en dat is ook gelukt. Maar daarna is het wat foutgelopen op het lokale circuit. Enkele rensters misten de juiste groep en Noemi kwam alleen te zitten. Achteraf in de bus waren ze wat teleurgesteld, maar we gaan leren uit onze fouten en nemen dit mee naar de toekomst.”

 / 

Gerelateerde updates