Profiel
Ronde van Catalonië eindigt in mineur voor Team Jumbo-Visma

Ronde van Catalonië eindigt in mineur voor Team Jumbo-Visma

De afsluitende etappe van de jubileumuitgave van de Ronde van Catalonië heeft voor Team Jumbo-Visma niet gebracht wat vooraf werd beoogd. Koen Bouwman zat weliswaar de hele dag mee in een omvangrijke kopgroep, maar kon in de straten van Barcelona de aanvallen van dagwinnaar Thomas de Gendt en Matej Mohoric uiteindelijk niet volgen. Sepp Kuss verloor kostbare seconden en viel zo uit de top tien.

De korte en snelle etappe in Barcelona werd gekleurd door een groep van 32 koplopers met daarbij een aantal sterke renners, waaronder Bouwman. Na een hectische openingsfase vond het peloton het met deze groep wel welletjes en de voorsprong liep al gauw op naar zo’n vijf minuten. Bouwman probeerde nog een gooi te doen naar het bergklassement, maar dit bleek tevergeefs. Kuss kon in de laatste plaatselijke ronde het tempo van de favorietengroep niet volgen en verloor zijn toptienklassering.

"Deze ronde heeft niet gebracht wat we er vooraf van gedacht en gehoopt hadden."

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann was na afloop teleurgesteld. “Deze ronde heeft niet gebracht wat we er vooraf van gedacht en gehoopt hadden. We hebben geen kort klassement kunnen rijden. Het eindigt helaas in teleurstelling. Koen heeft vandaag nog wel aan het front meegestreden, maar Sepp kon in de laatste ronde de favorieten helaas niet volgen. Jammer, maar het is niet anders.”

Gerelateerde updates