Shop
Roglic wint Vuelta a España voor derde keer op rij

Roglic wint Vuelta a España voor derde keer op rij

Primoz Roglic heeft voor het derde opeenvolgende jaar de Vuelta a España gewonnen. De kopman van Team Jumbo-Visma verdedigde zijn voorsprong in het klassement in de afsluitende tijdrit naar Santiago de Compostella met verve. De Sloveen noteerde de snelste tijd en won zo zijn vierde etappe van deze Vuelta.

Roglic trapte de 76e editie van de Spaanse grote ronde af met winst in de proloog in Burgos. De Sloveen pakte daarnaast nog drie ritzeges, waaronder de zeventiende etappe naar Lagos de Covadonga. Eerder dit jaar won hij onder andere de Ronde van het Baskenland en werd hij Olympisch kampioen tijdrijden. Het is voor Roglic zijn elfde zege van het seizoen en de 34e van deze jaargang voor Team Jumbo-Visma.

"Ik ben vereerd om voor de derde keer te winnen."

Primoz Roglic

Roglic is blij dat hij voor de derde keer in zijn carrière de Spaanse rittenkoers op zijn naam heeft kunnen schrijven. “Het was weer een mooie dag en het waren drie prachtige weken. Ik ben erg blij voor mezelf en de jongens om me heen. Dit is echt een teamprestatie. Het was nog een zware laatste etappe. Toch heb ik onderweg genoten van de menigte en de steun.”

“Ik probeerde me vandaag alleen op de etappe te focussen en mijn uiterste best te doen”, vervolgde de Sloveen. “Het is niet te geloven, het is te gek. Soms win je met een groot verschil, soms met een beetje. Maar elke manier van winnen is fantastisch. We hebben het van dag tot dag bekeken. Ik heb mijn best gedaan en ervan genoten. Ik ben vereerd om voor de derde keer te winnen.”

 / 

Ploegleider Grischa Niermann is meer dan trots op de prestatie van de Vuelta-ploeg. “Het is schitterend om de Vuelta op deze manier af te sluiten. We wisten dat Primoz de grote favoriet zou zijn voor de tijdrit vandaag. Hij moest nog wel diep gaan, maar het is gelukt om ook nog de tijdrit te winnen. Een geweldige dag. Ik heb de afgelopen weken een sterke ploeg gezien. Als ik terugkijk naar de laatste drie Vuelta’s, dan is dit de eerste editie waar we de gehele ronde alles onder controle hadden. Ik denk dat we het goed hebben gespeeld. Ik besef me hoe bijzonder het is om voor de derde keer op rij te winnen.”

Ook algemeen directeur Richard Plugge sprak zijn bewondering uit voor het team in de Vuelta a España. “De afgelopen weken heb ik vol trots beleefd. We hebben een heel sterk team gezien. We hebben op een goede manier de koers kunnen controleren. Hoe sterk we als team waren, in de volle breedte, dat maakt me heel erg trots. Primoz is een van de weinige renners die drie keer op rij de Vuelta wint. Ik denk dat we ons moeten blijven beseffen dat het voor weinigen is weggelegd om een grote ronde te winnen. Het is daarom heel knap dat we nu nog een keer winnen. Dat went nooit en is iets om heel erg trots op te zijn. We zijn dit seizoen wederom een van de beste teams ter wereld. We zien nog steeds verbeterpunten dus daar blijven we ook de komende jaren hard aan werken.”

Gerelateerde updates