Profiel
Roglic wint tijdrit en herovert rode trui in Vuelta a España

Roglic wint tijdrit en herovert rode trui in Vuelta a España

Primoz Roglic heeft de dertiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Sloveen bleef Will Barta in de enige individuele tijdrit van de Ronde van Spanje één seconde voor en reed naar zijn elfde seizoensoverwinning. Roglic heroverde en passant de rode leiderstrui ten koste van de Ecuadoriaan Carapaz.

Bij de eerste twee tussenpunten had de kopman van Team Jumbo-Visma nog een achterstand op Barta, maar op de slotklim draaide Roglic de rollen om. In het algemeen klassement vangt de Sloveen de volgende etappe aan met een voorsprong van negenendertig seconden op nummer twee Carapaz.

“Eindelijk win ik weer een tijdrit”, aldus Roglic. “Dat was alweer even geleden. Ik voelde me sterk vandaag. Dat vond ik verrassend, want ik dacht dat ik veel meer zou afzien. Veel mensen dachten dat ik wel even veel tijd zou pakken, maar uiteindelijk begint iedereen met gelijke kansen aan zo’n tijdrit. We weten allemaal dat het gewoon volle bak is en dat is niet altijd leuk. Gelukkig had ik vandaag goede benen en kon ik een mooie tijdrit neerzetten. We moeten nu gefocust blijven en blijven vechten tot het einde.”

"We mogen de nodige aanvallen verwachten."

Ploegleider Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen keek terug op een geslaagde dag voor zijn ploeg. “Primoz wilde op het einde van de tijdrit nog iets overhouden voor de slotklim. Op de laatste klim reed hij gewoon ontzettend goed. We hoopten dat we tijd konden pakken in het klassement. Dat hebben we gedaan, maar de Vuelta is zeker nog niet beslist. We zijn blij dat Primoz in goeden doen is en hij gaat alles geven om het rood in Madrid te brengen. Onze kopman is in ieder geval omringd door een sterke ploeg. We zullen zien wat de komende dagen brengen. We mogen de nodige aanvallen verwachten.”

Gerelateerde updates