Shop
Roglic weerstaat aanvallen en behoudt leiderstrui in Baskenland

Roglic weerstaat aanvallen en behoudt leiderstrui in Baskenland

Primoz Roglic heeft tijdens de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland een goede indruk achtergelaten. De 32-jarige Sloveen van Team Jumbo-Visma reageerde attent op aanvallen vanuit het peloton en sprintte uiteindelijk naar de vierde plek. In het klassement gaat Roglic nog altijd aan de leiding.

De vierde etappe van de Baskische rittenkoers bleek vanwege het heuvelachtige profiel een interessante voor de vluchters. Een kopgroep van veertien man pakte kort na het startschot in Vitoria-Ganzeis een voorsprong en bouwde deze gestaag uit naar drie minuten. Het peloton, dat werd aangevoerd door Team Jumbo-Visma, hield de marge binnen de perken en gaf de sterke groep niet veel speelruimte.

Op de laatste steile beklimming gooiden enkele klassementsmannen de knuppel in het hoenderhok, maar Roglic en Jonas Vingegaard lieten zich niet van de wijs brengen. In de afdaling richting de finish probeerde het uitgedunde peloton het gat met de laatst overgebleven vluchter te dichten en dat lukte op één kilometer van de aankomst. Een sprint tussen de klassementsmannen volgde en deze werd gewonnen door Daniel Felipe Martinez.

Roglic moest genoegen nemen met de vierde plek. "Natuurlijk had ik graag willen winnen, maar het ontbrak een beetje aan geluk vandaag", reageerde de Sloveen. "Het was een zware dag met veel aanvallen en actie op de laatste klim. Jonas en ik hebben echt volle bak naar de finish gereden."

Vrijdag en zaterdag wachten twee zware etappes. Roglic verwacht een mooie strijd tussen de klassementsmannen. "Morgen moeten we veel bergen over en de finish is boven op een steile klim. Hopelijk beschik ik over goede benen en kan ik met de besten mee naar boven. We gaan er alles aan doen om de gele trui te behouden."

 / 

Gerelateerde updates