Shop
Roglic verstevigt daags voor rustdag leiding in algemeen klassement Vuelta

Roglic verstevigt daags voor rustdag leiding in algemeen klassement Vuelta

Primoz Roglic heeft daags voor de eerste rustdag zijn leiding in het algemeen klassement van de Ronde van Spanje verstevigd. De renner van Team Jumbo-Visma kwam als eerste van de klassementsrenners over de streep van de lastige slotklim. Daarmee pakte hij kostbare tijd op zijn concurrenten.

Na een lang gevecht voor de ontsnapping reed er uiteindelijk een groep van elf man weg. Vluchter Caruso werd niet meer gegrepen en soleerde naar de overwinning. In de groep met de favorieten werd er op de slotklim over en weer aangevallen. Op acht kilometer van de streep ontplofte het echt. Roglic en Enric Mas bleven met zijn tweeën over en bouwden langzaam hun voorsprong uit. De Sloveen eindigde na een korte versnelling als tweede in de etappe.

 / 
			© Cxcling
			© Charly López
			© Photogomez Sport
© Cxcling
© Charly López
© Photogomez Sport

“Het was een lastige, warme dag met zware beklimmingen”, vertelde Roglic. “Mijn ploeggenoten hebben goed werk gedaan. Ineos reed een hoog tempo op de lange beklimmingen. Vervolgens ontplofte het op de slotklim. Gelukkig had ik goede benen en kon ik het afmaken. Enric Mas was erg sterk vandaag en we konden samen onze voorsprong uitbouwen.” Morgen is de eerste rustdag van de Vuelta a Espana. “Ik kijk ernaar uit. Daarna staan er weer mooie etappes op het programma waar hard gereden zal worden.”

Gerelateerde updates