Profiel
Roglic vergroot voorsprong in Vuelta a España met tweede plaats in Navarra

Roglic vergroot voorsprong in Vuelta a España met tweede plaats in Navarra

Primoz Roglic is in de tweede etappe van de Vuelta a España naar de tweede plaats gesprint. De klassementsleider won in Lekunberri de sprint van het favorietengroepje achter etappewinnaar Marc Soler. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma pakte daarmee zes bonificatieseconden en vergrootte aldus zijn voorsprong in het klassement.

De etappe vanuit Pamplona werd direct gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Nadat Movistar het heft overnam, werd een kopgroep snel ingelopen. Op de Alto de San Miguel de Aralar dunde het peloton uit en bleven er uiteindelijk tien renners over, met voor Team Jumbo-Visma naast Roglic ook Sepp Kuss en George Bennett. Die laatste twee hielden in de laatste tien kilometer Soler binnen schot.

“Dit is wederom een mooi resultaat,” aldus Roglic. “Het was een lastige en nerveuze etappe door de wind. De ploeg heeft fantastisch werk geleverd door de controle te behouden en mij altijd in een goede positie te houden. Op de klim werd er door Movistar hard gereden, maar Sepp en George hebben dat prima opgelost. Ook toen Carapaz aanviel. Tot nu toe verloopt het prima voor ons en hopelijk kunnen we deze flow vasthouden. De Vuelta is nog lang en ik verwacht zeker nog een zwaar gevecht met onder andere Carapaz en de mannen van Movistar. Ik denk dat het vandaag leuk was om te zien.”

Tom Dumoulin kende een mindere dag. “Ik had de benen niet om met de besten te wedijveren. Het belangrijkste is dat we aan de leiding staan en dat de ploeg heel sterk is. Ik heb ook in de Tour laten zien dat ik in een dienende rol heel waardevol kan zijn”, aldus de Limburger.

 / 

Gerelateerde updates