Profiel
Roglic vergroot voorsprong in klassement Criterium du Dauphiné

Roglic vergroot voorsprong in klassement Criterium du Dauphiné

Primoz Roglic heeft een dag na zijn indrukwekkende zege in het Criterium du Dauphiné opnieuw goede zaken gedaan voor zijn klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma werd in de bergrit naar Saint-Martin-de-Belleville tweede na ritwinnaar Davide Formolo. Met de bijbehorende bonificatieseconden heeft de Sloveen zijn voorsprong vergroot naar veertien seconden op zijn eerste achtervolger Thibaut Pinot.

In de etappe met onderweg de Col de la Madeleine kreeg er na een snel openingsuur uiteindelijk een kopgroep van negen de ruimte. De maximale voorsprong bedroeg ruim zes minuten. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe en verkleinde de voorsprong stelselmatig. Op de slotklim werd het tempo verder opgevoerd door Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Sepp Kuss. Roglic ging vervolgens de sprint aan van de eerste achtervolgende groep, die strandde op een halve minuut van de Italiaan. Roglic neemt door zijn tweede plaats ook de leiding over in het puntenklassement van ploeggenoot Wout van Aert.

“Het was een prima dag voor ons,” aldus Roglic. “Het was een zware en snelle etappe, maar we hadden het prima onder controle. De ploeg was wederom heel sterk en ze hebben mij uit de problemen gehouden. Voor ons was het een ideale situatie met die kopgroep, maar we konden ze ook geen kwartier geven omdat Formolo nog vrij goed geklasseerd stond. Dat ik hier nog bonificatie pakte, is mooi meegenomen. De komende twee dagen gaan nog heel lastig worden en er moet nog veel geklommen worden. De ploeg, maar zeker ook ikzelf, moet de focus behouden. We gaan van onze eigen kracht uit en we hebben bewezen dat we in de breedte heel sterk zijn. Dus we kijken met vertrouwen naar morgen.”

Tom Dumoulin reed vandaag een halve slotklim op kop in dienst van Roglic. “Gisteren voelde ik me eigenlijk beter, maar toen had ik materiaalpech aan de voet van de slotklim. Wel was het een goede etappe om bepaalde dingen te testen met het oog op de Tour de France. Aan de andere kant willen we hier ook de Dauphiné winnen. We hebben een sterke ploeg en Primoz heeft laten zien heel sterk te zijn op dit moment. Mijn topvorm is er nog niet, maar het gaat wel de goede kant op.”

Gerelateerde updates