Shop
Roglic vecht zich naar vijfde plaats op Pico Jano

Roglic vecht zich naar vijfde plaats op Pico Jano

Primoz Roglic is in de zesde etappe van de Vuelta a España als vijfde over de streep gekomen. Op de Pico Jano kon de Sloveen in de dichte mist niet voorkomen dat een paar concurrenten voor het klassement tijd greep.

In de eerste etappe met aankomst bergop betwistte het peloton in de slotfase de Pico Jano in de stromende regen en de dichte mist. “Ik had in die fase niet de benen om met de besten mee te kunnen”, doelt Roglic op het moment dat Remco Evenepoel en Enric Mas afstand namen. “Ik zette de knop om en besloot alles te geven tot aan de streep. Ik heb een groot deel van het werk in de achtervolging voor mijn rekening genomen. Vandaag hebben we iets verloren, maar Madrid is nog heel ver. Hopelijk kunnen we de komende dagen weer tijd terugpakken. De concurrentie is sterk. Dat heeft deze rit aangetoond en we wisten het natuurlijk ook van tevoren. Ik voel me goed en ben strijdvaardig. Ik kijk uit naar de komende dagen”, besluit de Sloveen.

"Ik voel me goed en ben strijdvaardig"

Primoz Roglic

Ploegleider Grischa Niermann zag een zware zesde etappe van de Vuelta. “Het was behoorlijk slecht weer. Zeker bovenop de beklimmingen. Maar ook dat hoort bij de koers. Op acht kilometer van de streep moest Primoz toestaan dat Evenepoel en Mas vertrokken. Vanaf dat moment was het zaak om de schade te beperken. Natuurlijk hadden we anders gehoopt, maar er is zeker nog geen man over boord. De Vuelta is nog lang. We moeten concluderen dat vandaag een mindere dag van onze kant was. Hopelijk zijn de rollen de komende dagen weer omgedraaid.”

Gerelateerde updates