Shop
Roglic tweede in voorlaatste rit Vuelta

Roglic tweede in voorlaatste rit Vuelta

Primoz Roglic is als tweede geëindigd in de voorlaatste etappe van de Vuelta a Espana. De Sloveen gaf zijn concurrenten voor het klassement de gehele rit geen meter ruimte en pakte uiteindelijk zelf nog enkele seconden tijdwinst.

Een omvangrijke groep van zestien renners wist vroeg in de etappe weg te springen uit het peloton. De maximale voorsprong bedroeg ruim dertien minuten. In het tweede deel van de etappe werd er hard gekoerst en ging het rap met de voorsprong van de koplopers. Yates gooide als eerste van de favorieten de knuppel in het hoenderhok. Roglic zat mede dankzij het knechten van de sterk rijdende Steven Kruijswijk direct op het wiel van de Brit.

Even later bleken Roglic, Yates, Mas en Haig de sterksten van de favorieten. Zij reden de resterende vijftig kilometer samen naar de kop van de wedstrijd. In de slotkilometer perste de rodetruidrager er nog een sprint uit, maar het bleek niet genoeg om vluchter Champoussin te achterhalen. Morgen wacht de afsluitende tijdrit over ruim 33 kilometer richting Santiago de Compostela.

"Morgen na afloop zullen we zien of we ons grote doel hebben kunnen bereiken."

Primoz Roglic

“Ik ben erg tevreden met het verloop van deze etappe”, verklaarde Roglic na afloop. “Een tweede plek is een mooi resultaat vandaag. Ik ben de gehele dag attent geweest. In het begin van de etappe namen we met de ploeg de controle en verliep alles volgens plan. Zoals vooraf verwacht, explodeerde deze rit in het tweede gedeelte van de etappe. Vele renners wilden voor hun laatste kans gaan in deze laatste rit in lijn. Ik kijk erg uit naar de dag van morgen. Het zit er bijna op. Morgen na afloop zullen we zien of we ons grote doel hebben kunnen bereiken. Ik ben blij dat mijn familie hier aanwezig is. Zij geven me extra energie die ik goed kan gebruiken in de laatste zware dagen van deze ronde. Morgen ga ik nog een keer alles geven.”

 / 

Gerelateerde updates