Profiel
Roglic staat leiderstrui af in Ronde van het Baskenland

Roglic staat leiderstrui af in Ronde van het Baskenland

Primoz Roglic is in de Ronde van het Baskenland zijn leiderstrui kwijtgeraakt aan Brandon McNulty. Na een tactische finale kwam de kopman van Team Jumbo-Visma in een tweede groepje favorieten over de streep. Jonas Vingegaard reed sterk en eindigde als vierde.

Na ruim twee uur koersen ontstond er een groep van vier vluchters. Nog voor de slotklim goed en wel begonnen was, werden de aanvallers weer ingerekend. Een groep met gevaarlijke renners voor het klassement reed vervolgens weg, maar werd door Vingegaard op de beklimming resoluut teruggehaald.

De Deen zat even later zelf in een kopgroep van zes en kreeg de kans om een gooi te doen naar de ritzege. Intussen werd Roglic bijgestaan door Antwan Tolhoek. Aan het front was Vingegaard helaas niet bij machte om naar een podiumplek te sprinten. Ion Izagirre won de etappe en de groep Roglic kwam vijftig seconden later over de streep. Daarmee verspeelde hij de leiding aan McNulty, die net voor Vingegaard derde werd. De Sloveense kopman heeft met nog twee ritten te gaan 23 seconden achterstand in het algemeen klassement.

"Als we de balans opmaken, denk ik dat we vandaag net aan de verkeerde kant van de streep zitten."

Primoz Roglic

Roglic baalde enigszins na afloop van de etappe. “Het was een zware dag met wederom een lastige beklimming. Er werd hard gekoerst en het duurde lang voordat er een ontsnapping ontstond. We hoopten op het eind dat we met Jonas de etappe konden winnen. Hij reed erg goed vandaag. Als we nu de balans opmaken, denk ik dat we vandaag net aan de verkeerde kant van de streep zitten. Hier in het Baskenland is het iedere dag een klassementsdag. In de komende twee dagen zal dat niet anders zijn. Er liggen zeker nog kansen.”

"We gaan er alles aan doen om de leiderstrui terug te veroveren."

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen toonde zich hoopvol voor de komende dagen. “Het was voor ons een beetje gokken in de laatste fase van deze etappe. We hadden met Jonas de kans om de rit te winnen. We hebben lang moeten vechten om een goede koerssituatie te krijgen. Op de klim deed Jonas superwerk en sloot hij aan bij McNulty. Hij heeft in de voorste groep geen trap teveel hoeven doen, dus we hoopten dat we de rit konden winnen. Het is geen groot drama dat we hier de leiderstrui verliezen. We gaan er nu alles aan doen in de komende twee dagen om die terug te veroveren.”

 / 

Gerelateerde updates