Shop
Roglic slaat dubbelslag in steile slotkilometer vierde etappe Vuelta

Roglic slaat dubbelslag in steile slotkilometer vierde etappe Vuelta

Primoz Roglic heeft op overtuigende wijze de vierde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Sloveen sprintte op de steile slotbeklimming de concurrentie uit het wiel en boekte zo zijn tiende ritoverwinning in de Ronde van Spanje. Roglic nam zo tevens de leiderstrui over van ploeggenoot Edoardo Affini.

Daarmee is de 32-jarige Sloveen de vierde renner van Team Jumbo-Visma die deze Vuelta het rode leiderstricot mag aantrekken in even zoveel etappes. “Dat is een droomscenario voor de ploeg”, vertolkt Roglic enkele minuten na zijn zege met een grote glimlach op zijn gelaat. “Vandaag viel het kwartje mijn kant op. Daar ben ik de ploeg heel dankbaar voor. Iedereen heeft hard gewerkt. De beste manier om dat te belonen is met ritwinst.”

"Vandaag viel het kwartje mijn kant op"

Primoz Roglic

De drievoudig winnaar van het eindklassement van de Vuelta boekte met deze zege zijn vijfde seizoensoverwinning. Daarmee schonk de Sloveen zijn ploeg de 41e zege van het seizoen.

Roglic oogde de gehele etappe scherp en liet niets aan het toeval over. Zo pakte hij naast de tien bonificatieseconden op de streep ook onderweg al drie extra seconden en zag hij zijn surplus ten opzichte van de concurrentie zodoende toenemen. “Het is nog maar het begin van deze Vuelta. Ik ben echter van mening dat je nu beter seconden kan sprokkelen dan dat je ze moedwillig laat liggen. Ik ben heel erg blij met deze overwinning. De snelheid lag de hele dag erg hoog. In de slotfase zag ik mijn kans schoon om te strijden voor de ritzege. Ik besloot vol voor de overwinning te gaan. Gelukkig is die missie geslaagd”, concludeert Roglic.

"Tot nu toe verloopt alles crescendo"

Primoz Roglic

“Het is mooi dat ik deze trui nu heb, maar het grote doel blijft om in Madrid op de hoogste trede van het podium te staan”, zo is de nieuwe klassementsleider zich bewust. “De sfeer die de afgelopen dagen rond de ploeg hangt is erg positief. Het begon al met de zege in de ploegentijdrit. Daaropvolgend hebben we nog enkele mooie dagen beleefd. Tot nu toe verloopt alles crescendo”, vertelt Roglic.

Van zijn valpartij in de Tour ondervindt hij geen hinder meer. “Ik ben daar volledig van hersteld. Ik heb er onderweg geen last meer van gehad”, besluit hij geruststellend.

Gerelateerde updates