Shop
Roglič slaat dubbelslag in derde etappe Ronde van Burgos

Roglič slaat dubbelslag in derde etappe Ronde van Burgos

Primož Roglič heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De Sloveen van Team Jumbo-Visma volgde in de lastige bergrit naar Villarcayo koel alle aanvallen en sprintte voor Aleksandr Vlasov en Adam Yates naar de overwinning. Roglič neemt ook de leiderstrui over van ploeggenoot Attila Valter.

De koers ontbrandde volledig op de zware Picón Blanco. Valter, Robert Gesink en Jan Tratnik stonden Roglič bij totdat UAE-Team Emirates het tempo verhoogde. De Giro-winnaar kon volgen en reageerde samen met Damien Howson alert toen Yates aanviel. In de afdaling sloot Vlasov nog aan, waarna het overgebleven viertal samen naar de streep reed. Roglič zette op het juiste moment zijn sprint in en kwam precies op tijd over Yates heen.

"Mijn vorm is in orde, maar er komen nog twee lastige dagen aan."

Primož Roglič

“Ik ben heel blij met deze overwinning”, vertelt Roglič. “De ploeg heeft fantastisch werk verricht door de kopgroep vanaf het begin te controleren. Van tevoren had ik deze etappe al aangestipt. Maar je weet nooit hoe een rit zich gaat ontvouwen. Het was een warme en lastige dag, maar een deel van het werk was gedaan toen ik er vooraan bij zat op de top van de Picón Blanco. Daarna ging het om afmaken.”

Roglič is blij met waar hij staat richting de Vuelta a España. “De voorbereiding verloopt voorspoedig. Ik ben hier om de puntjes op de i te zetten en tot nu toe gaat dat goed. Mijn vorm is in orde, maar er komen nog twee lastige dagen aan. Hopelijk kan ik dan weer mijn benen testen.”

Het seizoenstotaal van Team Jumbo-Visma stijgt door de zege van Roglič naar 48 overwinningen. De Sloveen boekte zijn elfde seizoenszege.

 / 

Gerelateerde updates