Profiel
Roglic ook na nerveuze vierde etappe nog aan de leiding in Vuelta a España

Roglic ook na nerveuze vierde etappe nog aan de leiding in Vuelta a España

Team Jumbo-Visma heeft kopman Primoz Roglic zonder problemen door de vierde etappe van de Vuelta a España genavigeerd. De geel-zwarte formatie was de hele dag alert. Na een snelle en nerveuze koers eindigde de etappe in een massasprint. Roglic behield de leiding in het klassement.

De etappe werd gecontroleerd door de sprintersploegen, die vandaag een van de weinige sprintkansen kregen. Een kopgroep kreeg daardoor amper ruimte. Even werd er geprobeerd om het op de kant te trekken, maar dat lukte niet. Team Jumbo-Visma reed de hele dag gegroepeerd rond Roglic en liet zich niet verrassen.

Volgens de Sloveen was het verre van een rustige etappe. “Het was zeker geen gemakkelijke dag. Er stond heel veel wind, voornamelijk in de rug. Daardoor werd er heel hard gereden en was het heel nerveus in het peloton. We moesten continue op onze hoede blijven en geen moment verzwakken. De ploeg heeft mij vandaag wederom goed van voren gehouden. We kunnen ons geen fouten veroorloven en zeker niet in een etappe als deze. We moeten scherp blijven.”

 / 

Gerelateerde updates